Να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, αποφάσισε τo Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Για τους υπόλοποιπους 5 το συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί αύριο.

Οι τουρκικές αρχές ζητούν από την Ελλάδα να εκδώσει τους στρατιωτικούς μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ στρατιωτικοί είχαν φθάσει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την μη έκδοση των 3 αξιωματικών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επιχειρηματολόγησε κατά της έκδοσής τους στην Τουρκία κρίνοντας ότι αν εκδοθούν, υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός ήδη μέλη των οικογενειών τους υφίστανται πιέσεις και διώξεις, ενώ επισήμανε πως και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταμάτησε τη συζήτηση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. λόγω ελλείματος δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα