Την ανάγκη αναστροφής του κλίματος στην πραγματική οικονομία και της επιστροφής της χώρας σε αναπτυξιακή πορεία αναδεικνύει με συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα, στην εφημερίδα «Finance & Markets Voice», ο πρόεδρος της ΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνεται, στο εισαγωγικό σημείωμα της συνέντευξης, ο Κ. Μίχαλος τηρεί σαφείς αποστάσεις από τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για πρόκληση πολιτικών εξελίξεων και πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τις ως «καταστροφικές» και προκρίνει την ανάγκη για εθνική συνεννόηση.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση εάν συμφωνεί, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών φορέων, με το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών, κατά το αίτημα της ΝΔ, ο Κ. Μίχαλος απαντά: «Σε καμία περίπτωση. Διότι αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και τη χώρα στο σύνολό της. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η αγορά είναι άλλη μια εκλογική διαδικασία, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φέρει μια ισχυρή κυβέρνηση και ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακολουθηθεί από άλλες εκλογές, στις οποίες θα εφαρμοστεί πλήρως το αναλογικό σύστημα. Κατά την άποψή μου αυτό θα προκαλέσει ολοκληρωτικό χάος στη χώρα».

Όπως σημειώνει ο Κ. Μίχαλος, «αυτό που χρειαζόμαστε είναι σοβαρότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στο πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να περάσουμε ένα μήνυμα ενότητας και ενιαία στάση προς τους Θεσμούς και τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να πάρουμε αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε, για να επιστρέψουμε στον δρόμο της ανάπτυξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα