Ανησυχία των εργαζομένων στην Alpha Bank για το μέλλον του κλάδου

από fimotro

Την έντονη ανησυχία του για την επόμενη ημέρα του τραπεζικού συστήματος στην χώρας, εξέφρασε στην διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank, παρουσία 1.500 και πλέον εργαζομένων στην Τράπεζα, ο πρόεδρος Τάσος Γκιάτης.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, χαρακτήρισε προμελετημένο έγκλημα τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, ενώ τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το μέλλον του εργαζομένων και του κλάδου, μετά την «έφοδο Κατρούγκαλο» ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Τ. Γκιάτης σημείωσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στην βασική τους λειτουργία που δεν είναι άλλη από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας με την αύξηση των χορηγήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ Αχ. Μυλωνόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι εφόσον παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα διευθέτησης των κόκκινων δανείων, με την θεσμοθέτηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τότε είναι πιθανό οι τράπεζες να χρειαστούν μία ακόμη ανακεφαλαιοποίηση, πράγμα που αν συμβεί θα είναι ολέθριο για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες της και να πράξει αυτό που απαιτείται προκειμένου να βγει το χρηματοπιστωτικό σύστημα από τον «βούρκο» στον οποίο έχει περιέλθει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τ. Γκιάτης αναφερόμενος στο ασφαλιστικό τόνισε ότι όλες οι διατάξεις είναι εκδικητικές απέναντι στους τραπεζοϋπαλλήλους, αφού οι εργαζόμενοι καλούνται με τις δικές τους εισφορές να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» που άνοιξε διαχρονικά η κακοδιαχείριση του κράτους.

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της ίδρυσης Επαγγελματικών Ταμείων και ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος θα κινηθεί, το επόμενο διάστημα, προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι «οι εισφορές των νυν εργαζομένων στην Τράπεζα δεν θα πηγαίνουν σε ένα κουβά δίχως πάτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα