Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την απόφαση σχετικά με τον ΔΟΛ

από fimotro

«Tα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, σχετικά με τους εργαζόμενος στον ΔΟΛ.
«Την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του ΔΟΛ έγιναν σκληρές αναφορές από τον Τύπο, σε βάρος του δικαστή που εξέδωσε την προσωρινή διαταγή. Έγινε αναφορά σε “δικαστική απόφαση που πλήττει την Δημοκρατία”, σε “δικαστή που φοβάται μήπως κατηγορηθεί ότι βλάπτει τις τράπεζες” σε “ακατανόητη απόφαση” που λέει στους εργαζόμενους “κόψτε τον λαιμό σας”» σημειώνεται αναλυτικά στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Η ΕΔΕ αντιλαμβάνεται τον ιδιαίτερα κομβικό ρόλο που έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και το “κλείσιμο” μιας εφημερίδας ή άλλου Μέσου Ενημέρωσης περιορίζει την αναγκαία κριτική και τον έλεγχο των κρατικών εξουσιών και αφήνει σ’ αυτές μεγαλύτερο περιθώριο αυθαιρεσίας».
Παράλληλα, τονίζεται ότι «η ΕΔΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν το δικαίωμά τους στην εργασία και να διεκδικούν τις μισθολογικές τους απαιτήσεις».
Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Θα πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτό ότι ο ρόλος του δικαστή είναι εφαρμοστικός των κανόνων δικαίου που τίθενται από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Ο δικαστής δεν θέτει τους κανόνες, ούτε διαμορφώνει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και παρέχουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι. Τα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα