Αμεση κατάργηση του «βέτο» στις ομαδικές απολύσεις

από fimotro

Αμεση κατάργηση του υπουργικού «βέτο» στις ομαδικές απολύσεις και επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2018, εφόσον αποδεδειγμένα «καλύπτεται» από τη σύμβαση το 51% των απασχολουμένων στον κλάδο, θα νομοθετήσει η κυβέρνηση. Η τελική συμφωνία δεν προβλέπει αλλαγή στο όριο των ομαδικών απολύσεων ούτε τη νομοθέτηση της ανταπεργίας (του «λοκ άουτ») καθώς θα προβλεφθεί ρητά η δυνατότητα του εργοδότη να μην καταβάλει μισθούς σε απεργούς όταν σταματά η επιχείρηση να λειτουργεί, λόγω απεργίας των εργαζομένων.
Κοινωνικά αντίμετρα
Στα κοινωνικά αντίμετρα που, επίσης θα νομοθετηθούν, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η μείωση της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων με εισοδηματικά κριτήρια (μέχρι 700 ευρώ θα είναι μηδενική η συμμετοχή από 700 ευρώ έως 1.200 ευρώ θα είναι μειωμένη στο μισό), η επιδότηση του ενοικίου με περίπου 1.000 ευρώ τον χρόνο για 600.000 οικογένειες, η ενίσχυση του επιδόματος πρώτου και δεύτερου παιδιού, η επέκταση των σχολικών γευμάτων και επιδοτήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα