29 Μαρτίου 2024 / 3:40 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:40 μμ

Η ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗ MEΡΚΕΛ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

από fimotro

«Δεν τα κάναμε όλα σωστά» στο προσφυγικό αναγνωρίζει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη νέα εκλογική ήττα, αυτή τη φορά στο κρατίδιο του Βερολίνου, λέγοντας πως «πρέπει να ακούσουμε» όσους ψήφισαν το AfD. Η καγκελάριος, ανέφερε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για το «πικρό εκλογικό αποτέλεσμα» και δήλωσε ανοικτή σε συζήτηση, αλλά δεν σχολίασε αν τελικά όντως θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

Η γερμανίδα καγκελάριος, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της οποίας πιθανότατα θα φύγουν από την συγκυβέρνηση στο κρατίδιο του Βερολίνου μετά την αποδυνάμωσή τους στην κάλπη με παράλληλη ενίσχυση του ξενοφοβικού AfD, απευθύνθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στα στελέχη και τη βάση του κόμματός της, έχοντας εδώ και μήνες γίνει στόχος εσωκομματικών επικρίσεων για την στάση της στο προσφυγικό.

«Αν μπορούσα, θα γύριζα τον χρόνο πίσω ώστε η Γερμανία να ήταν καλύτερα προετοιμασμένη» για την ροή προσφύγων του 2015, είπε η Μέρκελ, συμπληρώνοντας πως θα παλέψει ώστε να μην υπάρξει τέτοια νέα κρίση: «Κανείς, ούτε εγώ, δεν θέλει επανάληψη αυτής της κατάστασης» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα