29 Μαρτίου 2024 / 2:52 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:52 μμ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΙ Η Χ.Α. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

από fimotro

Οι κομματικοί Νεοδημοκράτες πανηγυρίζουν για την εμφάνιση του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Οι Νεοδημοκράτες που κινούνται περισσότερο στον κεντροδεξιό χώρο, γιατί στους άλλους, τους σκληρούς δεξιούς δεν άρεσε και τόσο η τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι αυτοί που ζητούν πιο σκληρή στάση από τη ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι αυτοί που δεν θέλουν τη ΝΔ να ταυτίζεται με λογικές όπως η ανέγερση του τζαμιού στο Βοτανικό ή η καταδίκη του δημάρχου στο Ωραιόκαστρο. Πόσοι είναι αυτοί κανένας δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα, η αλήθεια πάντως είναι ότι η ΝΔ παραδοσιακά διατηρεί εκατοντάδες χιλιάδες συντρητικούς ψηφοφόρους στις τάξεις της. Είναι αυτοί που έκαναν κόμμα του 7% την Χρυσή Αυγή, είναι αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές, κάθισαν στους καναπέδες τους και έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα που είχε μαζικότερη κινητοποίηση στελεχών και ψηφοφόρων σε σχέση με τη ΝΔ.

Πέραν αυτών που πανηγυρίζουν ή αυτών που αναθεματίζουν για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει καταλήξει στην στρατηγική του. Του έχουν πει ότι η στροφή στο μεσαίο χώρο από μόνη της φτάνει για να κερδίσει τις εκλογές. Πράγματι μπορεί να φτάνει. Φτάνει όμως για να κερδίσει τις εκλογές με ποσοστά που δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν μόλιος το 30% με 32%. Όχι με ποσοστά που θα πλησιάζουν ή θα ξεπερνούν τα ποσοστά αυτοδυναμίας. Άρα και να κερδίσει με τον μεσαίο χώρο η ΝΔ ο Μητσοτάκης θα κληθεί να κυβερνήσει με άλλα κόμματα μαζί. Πιστεύει κανείς ότι εάν συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων θα τον αφήσουν να χαράξει την πολιτική του; Μάλλον όχι! Το αντίθετο. Θα σέρνεται πίσω από τις επιλογές της Γεννηματά και του Λεβέντη.

Καλώς ή κακώς, ένα 10% του εκλογικού σώματος έχει φύγει από τη ΝΔ έχοντας μετακομίσει στην Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και κάποιοι απευθείας στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο επειδή το κόμμα της ΝΔ όταν ήταν στην εξουσία έβαλε στη φυλακή τον αρχηγό και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ψήφισαν απευθείας δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για να ηττηθεί ο Σαμαράς και να φύγει από την εξουσία η ΝΔ.

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε μια αξιοπρεπή παρουσία στη ΔΕΘ. Δεν μας είπε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ήταν αξιοπρεπής. Το ότι ήταν όμως αξιοπρεπής δεν σημαίνει πως κέρδισε ψηφοφόρους. Εάν δεν αξιολογήσει σωστά θα την πάθει όπως και η Μέρκελ. Νομίζοντας ότι εάν διαχειριστεί σωστά την οικονομία θα εκλέγεται εσαεί, η Μέρκελ άφησε την εγκληματικότητα και το μεταναστευτικό στην ατζέντα των Εθνικιστών και την πάτησε άγρια και σε αυτές τις εκλογές. Τώρα ότι και να κάνει στην Γερμανική πολιτική σκηνή,  πήρε την κάτω βόλτα. Οι Γερμανοί έχουν εκνευριστεί με την πολιτική της στο Μεταναστευτικό και όπως όλα δείχνουν θα το πληρώσει ακριβά ακόμα και με την απομάκρυνσή της απο την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.

Οι ροές των προσφύγων και των μεταναστών έχουν αλλάξει τα πολιτικά “θέλω” των Ευρωπαίων. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Εάν δεν το προσέξει ο Μητσοτάκης σε λίγο καιρό θα βλέπει την Χρυσή Αυγή σε διψήφια ποσοστά! Ας το προσέξει λοιπόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα