28 Μαρτίου 2024 / 9:32 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:32 μμ

ΣΤΟ 18% ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣTO ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

από fimotro

Μια ακόμα συντριπτική εκλογική ήττα βρίσκονται οι Χριστιανοδημοκράτες και η ίδια η  Άγκελα Μέρκελ στο κρατίδιο του Βερολίνου, καθώς σύμφωνα με τα exit poll, το ποσοστό του CDU υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, κατόπιν της ολοκλήρωσης της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, τα exit poll δίνουν ποσοστό 18% στο CDU, έναντι ποσοστoύ 23,3% που είχε λάβει στις τελευταίες εκλογές του 2011.
Οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD παραμένουν στην πρώτη θέση με 23%, ενώ στην τοπική Βουλή φαίνεται πως εισέρχεται και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο συγκεντρώνει 11,5%.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω ποσοστά, τότε το AfD θα διαθέτει αντιπροσώπους σε 10 από τα συνολικά 16, κρατίδια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ενδεχομένως να συνεπάγεται την αλλαγή της σύνθεσης της τοπικής κυβέρνησης, με την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του κόμματος της Μέρκελ και την είσοδο σ’ αυτόν είτε των Πρασίνων, είτε του αριστερού Die Linke.

Πριν δύο εβδομάδες, το κόμμα της Καγκελαρίου υπέστη σημαντική ήττα και στο κρατίδιο του Μακλεμβούργου – Πομερανίας, με τους πολιτικούς αναλυτές να εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τη δυναμική της Μέρκελ, εν όψει και των ομοσπονδιακών εκλογών του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα