28 Μαρτίου 2024 / 4:13 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:13 μμ

Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Δε με δεσμεύει το «αναπτυξιακό» σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα

από fimotro

«Nα προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους, χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012» ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον οποίο είχε 40λεπτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στον κορυφαίο κοινοτικό αξιωματούχο ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο ίδιος και το κόμμα του έχουν επεξεργαστεί πλήρως της δική τους αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε στον κ. Γιούνκερ το σχέδιο που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνησή του μετά τη λήξη του προγράμματος, δίνοντας έμφαση στη προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή τους. Όπως είπε, η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης και για τις επόμενες ευρωεκλογές που έχουν οριστεί για τις 26 Μαΐου 2019. Κι αυτό καθώς στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Γιούνκερ ήταν υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη τότε. Τώρα το ΕΛΚ ετοιμάζεται για τις επόμενες ευρωεκλογές, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της καμπάνιας Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντήσει και τον κ. Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα