28 Μαρτίου 2024 / 8:03 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:03 μμ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

από fimotro

Ολοκληρώθηκε η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Δέκα από τους νέους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς ορκίσθηκαν με θρησκευτικό όρκο και οι υπόλοιποι 22 με πολιτικό όρκο

Πρώτος υπέγραψε ο κ. Σκουρλέτης, νέος υπουργός Εσωτερικών. Πολλά τα χαμόγελα, αλλά και έκδηλη η αμηχανία από τους νέους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς. Την παράσταση φαίνεται να έκλεψε η νεαρά υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου, μόλις 31 ετών.
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο και ερωτηθείς για τη συμπόρευσή του με τον κ. Πιτσιόρλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης είπε: «Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, αλλά το πνεύμα της κυβέρνησης είναι «προχωράμε μπροστά»».
Για κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα τη βάλει στο δρόμο της ανάπτυξης, έκανε λόγο προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, προσθέτοντας: «Είμαστε αισιόδοξοι, δουλειά από το πρώτο βράδυ.»
Σε ό,τι αφορά τα νέα του καθήκοντα είπε: «Είναι ένα βαρύ χαρτοφυλάκιο και είναι ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Η Ελλάδα έχει μια πολύ κρίσιμη γεωγραφική θέση, μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου, κόμβος διαμετακομιστικός και για να το πετύχει αυτό πρέπει να έχει αξιόπιστα δίκτυα. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε πολύ σκληρά».
«Συνεχίζουμε με νέα ορμή και δύναμη» δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.
Στην παρατήρηση ότι τα προβλήματα είναι πολλά είπε «δεν αντιλέγω, κανείς δεν αντιλέγει. Όμως με όλες μας τις δυνάμεις και με νέες δυνάμεις είμαστε στον αγώνα για να επιτύχουμε.»
«Την πολιτική την καθορίζει ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική, θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα» δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.
Ο κ. Γαβρόγλου δέχτηκε πολλές ερωτήσεις αναφορικά με τις σχέσεις του υπουργείου, αλλά και του προκατόχου του, με την Εκκλησία.
Ερωτηθείς εάν θα επιμείνει και ο ίδιος, όπως ο προκάτοχός του Νίκος Φίλης, σε κάποια πράγματα, όπως τα θρησκευτικά, που ήταν «κόκκινη» γραμμή για την Εκκλησία απάντησε: «νομίζω ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τη συνέχεια και όχι τις ασυνέχειες. «Δεν νομιζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις σχέσεις (σ.σ. με την Εκκλησία)», είπε, ενώ κληθείς να σχολιάσει το ότι λέγεται, πως ο κ. Φίλης δεν παρέμεινε στη θέση του γιατί δεν ήταν καλές οι σχέσεις με την Εκκλησία, σχολίασε: «Θα πρέπει να ξέρετε περισσότερα από ό,τι ξέρω εγώ. Αυτά είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού…». Ερωτηθείς εάν θα λαμβάνεται υπόψη η άποψη της Εκκλησίας για κάθε απόφαση που παίρνει, όσον αφορά στα θρησκευτικά ζητήματα, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «σε αυτά πάντοτε πρέπει να υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία και πάντοτε υπήρχε διάλογος. Δεν διακόπηκε ποτέ». Κληθείς να σχολιάσει ότι υπήρχαν τεταμένες σχέσεις με τον κ. Φίλη, είπε ότι «ανάμεσα σε συνεργαζόμενους υπάρχουν αγάπες και δυσκολίες». «Εσείς θα έχετε αγάπες;», ρωτήθηκε, για να απαντήσει: «Εγώ θα προσπαθήσω να έχω αγάπες και νομίζω πρέπει να ακολουθήσουμε και το ρητό που λέει: «Μακριά κι αγαπημένοι»».
« Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, στο πόστο μου έμεινε στενή μου συνεργάτις» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος , προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, σημείωσε ότι είναι στρατιώτης, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους απάντησε πως εάν τον ενδιέφερε το προσωπικό του όφελος θα έμενε στις Βρυξέλλες.
«Περιμένουμε καλύτερες μέρες και θα έρθουν με αυτή την κυβέρνηση» , δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος , προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ερωτηθείς κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε ότι πρέπει «να υπάρξει μια λογική» και συμπλήρωσε πως μπορεί να βρεθεί λύση για να μην υπάρξουν άνεργοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα