16 Απριλίου 2024 / 2:56 μμ
16 Απριλίου 2024 / 2:56 μμ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον θάνατο του επιχειρηματία Σταματιάδη

από fimotro

Ένα ακόμα μέτωπο σχετικά με την εγκληματικότητα ανοίγει για την κυβέρνηση. Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στους υπουργούς Ν. Παραρασκευόπουλο, Ν. Τόσκα εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση μετά το θάνατο του 52χρονου Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβόλησαν κακοποιοί μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά. Μετά από 19 ημέρες στη ΜΕΘ του “Γ.Γεννηματά” ο άτυχος επιχειρηματίας υπέκυψε στα τραύματά του.

Την ώρα που ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για το νόμο του, δέχεται τα πυρά των κομμάτων για την έξαρση της εγκληματικότητας.

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει τον “καταστροφικό”, όπως τον χαρακτηρίζει, νόμο Παρασκευόπουλο, “με τον οποίο αποφυλακιστηκαν χιλιάδες εγκληματίες”. Επίσης άφησε αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, κάνοντας λόγο για “ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους”. Ζήτησε, δε, να αυξηθούν οι περιπολίες, να ενισχυθεί η ομάδα ΔΙΑΣ και να επανασυσταθεί η Ομάδα Δέλτα.

«Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη. Και υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

Απευθύνουμε μια ακόμη έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει -έστω και τώρα- την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας. Να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες. Να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους. Να ενισχύσει την ομάδα “Δίας” και να επανασυστήσει την Ομάδα “Δέλτα”. Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τη βαθιά της θλίψη εξέφρασε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.Παράλληλα επέρριψε τεράστιες, όπως είπε, ευθύνες στην κυβέρνηση για την έξαρση της εγκληματικότητας.

Στην ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι ενώνει την αγωνία και τη φωνή της «με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων, που εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους»

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα».

«Δικαιολογημένη η οργή για τους υπουργούς της που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή… Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια», κατέληξε.

Την οδύνη του εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ τα πυρά του δέχθηκαν οι κ.κ. Τόσκας και Παρασκεύοπουλος.

“Δεν άντεξε τελικά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία”, έγραψε ο κ. Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο twitter και πρόσεθσε: “Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα & Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα