28 Μαρτίου 2024 / 8:38 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:38 μμ

Νέα πυρά Φίλη στην κυβέρνηση για την οικονομία

από fimotro

Να ανοίξει η συζήτηση για την μεταμνημονιακή εποχή και να εξεταστούν μέτρα για την ελάφρυνση των βαρών της κοινωνίας ζήτησε ο βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας την Παρασκευή στον ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων είπε ότι «είναι  άλλο πράγμα να έχεις δυνατότητες και άλλο να θριαμβολογείς»  και έφερε ως παράδειγμα ότι «με τα νέα μέτρα που έρχονται η μέση σύνταξη θα πέσει στα 450 ευρώ».

Ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ο οποίος θα φέρει νέες μειώσεις. Στάθηκε ιδιαίτερα στις συντάξεις χηρείας, οι οποίες – όπως είπε – δεν πρέπει να έχουν τη μορφή επιδομάτων.

Παράλληλα τόνισε πως η Κυβέρνηση πρέπει να σκεφθεί τρόπους ώστε να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ. Δεν μπορείς να το κόψεις από τους χαμηλοσυνταξιούχους, είπε εμφατικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το αφορολόγητο, ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση δεν συζητά το ενδεχόμενο να έρθει νωρίτερα η μείωσή του.

Δεν έκρυψε την αντίθεσή του με τους υψηλούς στόχους των πλεονασμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλεονάσματα της τάξης του 3,5% θα δημιουργήσουν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και θα αφαιρέσουν χρήματα από την ανάπτυξη.

Τέλος, ο κ. Φίλης σχολίασε τα περί «κυβερνητικής διγλωσσίας» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναφέροντας πως η πολιτικής της Κυβέρνησης εκφράζεται από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών.

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε πως έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του, αλλά όχι να παράγει πρακτική πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα