28 Μαρτίου 2024 / 11:15 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:15 μμ

Σοκάρει το Forbes: Κατάσκοποι κλέβουν όλες τις φωτογραφίες που «ανεβάζουμε» στα social media

από fimotro

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του«Forbes» ότι  πρώην Ισραηλινοί πράκτορες που βγήκαν στην ελεύθερη αγορά είχαν δημιουργήσει μία εφαρμογή με την οποία έπαιρναν  φωτογραφίες μας από το Facebook, το Twitter, το Instagram, το YouTube και κάθε ελεύθερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ούτως ώστε να φτιάξει ένα υπερ-εργαλείο αναγνώρισης προσώπων!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ισραηλινοί δημιούργησαν την εταιρία «Verint», που εξαγόρασε την «Terrogence», η οποία με τη σειρά της δημιούργησε το εργαλείο «Face-Int» που μπορεί να κάνει την παραπάνω λειτουργία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι εταιρείες που δημιουργήθηκαν για αυτό τον σκοπό είναι συμβεβλημένες με την κυβέρνηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, με το τελευταίο τους συμβόλαιο να φτάνει τις 150.000 δολάρια το χρόνο.

Οι εταιρίες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το λογισμικό τους χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τον εντοπισμό υπόπτων ως τρομοκρατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα