28 Μαρτίου 2024 / 4:05 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:05 μμ

Νέες υποσχέσεις Τόσκα ότι θα μειωθούν οι αστυνομικοί στην ασφάλεια προσώπων

από fimotro

Σε νέα μείωση των αστυνομικών που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων «υψηλού ενδιαφέροντος», προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιπλέον των 800, που αποφασίστηκε να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους, υποσχέθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας. Όπως είπε ο κ. Τόσκας, από τους 2.100 αστυνομικούς, θα αποδεσμευτούν 800, ένας «σημαντικός αριθμός» που θα φύγει από τη φύλαξη βουλευτών, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών αλλά και «από ανθρώπους που έχουν τους αστυνομικούς κύρια γιατί θέλουν να παρουσιάζουν ένα status εξουσίας και όχι γιατί πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας».

«Και θα υπάρξει και άλλη φάση μείωσης» προανήγγειλε και δήλωσε αποφασισμένος για αυτό προσθέτοντας «και ας πάρει χρόνο σε κάποιους να συνηθίσουν την ιδέα ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς πολλή φύλαξη». «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χαλάς κεκτημένα πολλών δεκαετιών. Δείτε τι χτυπήματα δέχομαι κάτω από τη μέση. Δεν το λένε απευθείας σε μένα, βρίσκουν κάποια εφημερίδα και με χτυπούν», ανέφερε ο υπουργός.

Κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, η ερωτώσα βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε για ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Αθήνα, λέγοντας: «Είναι απίστευτη η κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας. Υπάρχει όχι μόνο αίσθημα ανασφάλειας αλλά και απελπισίας. Η κλιμάκωση της βίας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Η πόλη είναι ανοχύρωτη».

Απαντώντας, ο Νίκος Τόσκας, είπε πως η εικόνα που περιέγραψε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι ληστείες και οι κλοπές σε οικίες και εμπορικά καταστήματα έχουν μειωθεί κατά 30% το 2018 σε σχέση με πέρσι, ενώ διαγράφεται συνεχής πτωτική πορεία από το 2015 και ύστερα. «Το 2013 είχαμε 3.000 ληστείες, το 2014, 3.215 ληστείες και κλοπές. Από το 2015, υπάρχει μια πτωτική πορεία με σημαντική μείωση στο 30% μεταξύ του 2017 και 2018», ανέφερε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα