20 Απριλίου 2024 / 6:45 πμ
20 Απριλίου 2024 / 6:45 πμ

«Καρφιά» Φίλη στον Τσίπρα για τους πανηγυρισμούς στο Καστελλόριζο

από fimotro

«Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελλόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελλόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;» είπε χαρακτηριστικά και μιλώντας για την αναφορά του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο ότι η έξοδος «θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελλόριζου» σχολίασε ότι «εγώ δεν μιλάω με σχήματα λόγου. Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία. Θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα.

Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία… Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι: «Μνημόνιο ψηφίσαμε το καλοκαίρι του ‘15, και εγώ το ψήφισα»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα