28 Μαρτίου 2024 / 10:03 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:03 μμ

H Deutsche Welle εξηγεί τις επιπτώσεις της Airbnb στην Ελλάδα

από fimotro

Για τις σοβαρές δυσκολίες που προκαλεί στους ντόπιους η εξάπλωση της διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb στην ελληνική αγορά ακινήτων, κάνει λόγο ανταπόκριση του Spiegel Online από την Ελλάδα.

«Σε ελληνικούς τουριστικούς τόπους οι τιμές των ενοικίων εκτινάσσονται εξαιτίας της Airbnb. Οι ντόπιοι μένουν στο περιθώριο», επισημαίνει το ρεπορτάζ, αναφέροντας το παράδειγμα της Ρωξάνης Χατζηδημητρίου, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εργασία της ως δασκάλας μουσικής σε σχολείο της Μυκόνου επειδή της ήταν αδύνατο να καλύψει τα έξοδα του ενοικίου.

«Περίπου το ίδιο διάστημα που η Ρ. Χατζηδημητρίου έλαβε την ειδοποίηση για δουλειά, η Airbnb ανακοίνωσε ότι η Μύκονος συγκαταλέγεται στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Τα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των κρατήσεων. (…) Η ζήτηση για σπίτια και διαμερίσματα είναι τεράστια. Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αποσύρει τα διαμερίσματά τους από την αγορά ενοικιαζόμενων κατοικιών προκειμένου να τα προσφέρουν σε τουρίστες στην Airbnb», γράφει ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού.

«Όμως άνθρωποι όπως η Ρ. Χατζηδημητρίου υποφέρουν εξαιτίας της εξάπλωσης του διαδικτυακού κολοσσού», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι η πρώην δασκάλα μουσικής έπρεπε να δαπανά 500 από τα 600 ευρώ του συνολικού της εισοδήματος για το ενοίκιο, ώσπου αποφάσισε να παραιτηθεί και να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ευκαιριακά ως τραγουδίστρια σε μπαρ. Το Spiegel Online σημειώνει ότι «η ιστορία της Ρ. Χατζηδημητρίου δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση».

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «η ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν λαμβάνει μέτρα εναντίον της διαδικτυακής πλατφόρμας». Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του αναπτυσσόμενου τουριστικού κλάδου για την εθνική οικονομία και προβαίνει στην εκτίμηση ότι «προφανώς οι πολιτικοί δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο αυτή την ανάπτυξη».

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα