25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα στις απειλές από την Τουρκία

από fimotro

«Θέλω να τονίσω ότι η Γαλλία βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό οποιασδήποτε χώρας – μέλους, η κυριαρχία της οποίας δέχεται επίθεση. Είναι μια θέση που πήραμε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή για τη Βρετανία σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ, είναι η θέση που έχουμε διαρκώς για την Ελλάδα για τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είπα πριν από λίγες μέρες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Αυτή ήταν η κατηγορηματική δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο ευρωκοινουβούλιο και μετά από ερώτηση που δέχθηκε από ευρωβουλευτές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας,όχι μόνο στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας αλλά έστειλε κι ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία και τον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό αλλά και που έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα λιθαράκι στην κόντρα που έχουν τον τελευταίο καιρό Γαλλία και Τουρκία.

Η απάντηση αυτή από τον πρόεδρο της Γαλλίας δόθηκε μετά το τέλος της ομιλίας του και απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών.

Δείτε την απάντηση του Γάλλου προέδρου στο 03:49:30’’

Από εκεί και πέρα ο Γάλλος Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της δημιουργία ευρωπαϊκού προγράμματος για τη χρηματοδότηση των τοπικών κοινοτήτων που υποδέχονται πρόσφυγες , για να ξεπεραστεί η «τοξική συζήτηση» για τις ποσοστώσεις υποδοχής ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που θα υποστηρίζει απευθείας οικονομικά τις τοπικές κοινότητες του υποδέχονται και εντάσσουν τους πρόσφυγες», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το μέλλον της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι τα θέματα αυτά επιβάλλουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Για τον λόγο αυτό, πρέπει να ξεπεραστεί η τοξική συζήτηση για τον κανονισμό του Δουβλίνου και τις μετεγκαταστάσεις, αλλά επίσης να ξεπεραστεί η συζήτηση αυτή με την οικοδόμηση της εσωτερικής και της εξωτερικής αλληλεγγύης που χρειάζεται η Ευρώπη, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα