19 Απριλίου 2024 / 9:55 μμ
19 Απριλίου 2024 / 9:55 μμ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία

από fimotro

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών, ώστε να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

Σε όλα τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην περιοχή, επιχειρούν 60 πυροσβέστες, με 24 οχήματα. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλο το βράδυ της Κυριακής  για να προστατεύσουν τις οικίες των χωριών Σκιλλουντία και Νέα Σκιλλουντία από την πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τη Φρίξα.

Στις προσπάθειές τους συνέδραμαν πεζοπόρο τμήμα, εργαζόμενοι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας με μηχανήματα, καθώς και ιδιώτες με υδροφόρες.

Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και η φωτιά, που προκάλεσε ζημιές σε ορισμένα σπίτια της περιοχής και απείλησε τα δυο χωριά, μετακινήθηκε σε χαράδρα.

Η ένταση του ανέμου ελαττώθηκε, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενισχύοντας και τα μέτρα ανάσχεσης και πρόληψης γύρω από τις κατοικημένες περιοχές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες που συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης, περιμένουν να κοπάσουν οι άνεμοι ώστε να συνδράμουν και εναέρια μέσα ώστε να τεθεί άμεσα η πυρκαγιά υπό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα