Επίθεση στον Κοτζιά από τη ΝΔ με φόντο τις δηλώσεις Ζάεφ

Ανευθυνότητα στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο τομεάρχης της ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωνε ότι «μετά τις δηλώσεις Ζάεφ στο Πρακτορείο ΜΙΑ, ότι τα Σκόπια δεν συζητούν αλλαγή Συντάγματος ούτε όνομα για όλες τις χρήσεις, δηλαδή erga omnes, όλοι οι Έλληνες αναρωτιούνται: Τι διαπραγματεύεται επιτέλους η Κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά;»

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείου Τύπου του Νίκου Κοτζιά σημειώνει:

«Είναι απορίας άξιον, μόλις πριν από δυο εβδομάδες ο τομεάρχης της ΝΔ, κ.Γ.Κουμουτσάκος, ενημερώθηκε επί σχεδόν τρεις ώρες από τον υπουργό Εξωτερικών, κ.Ν.Κοτζιά, για όλες τις εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό της πΓΔΜ, και τώρα διερωτάται δημοσίως, μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε, τι περιλαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις που κάνει η Αθήνα με τα Σκόπια; Κι’ αυτό, ενώ ο ίδιος και το κόμμα του έχουν ενημερωθεί λεπτομερέστατα για τις ξεκάθαρες θέσεις που έχει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση.

Εάν, βέβαια, η ΝΔ θέλει να κάνει αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου, χρησιμοποιώντας ως «επιχείρημά» της, τις δηλώσεις πρωθυπουργού άλλης χώρας -στην προκειμένη της πΓΔΜ- και όχι του Ελληνα πρωθυπουργού και του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, είναι δική της υπόθεση.

Ετσι, όμως, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το μέγεθος της ανευθυνότητάς της στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων. Αλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πρωτοκλασάτο στέλεχός της δήλωνε ότι πιστεύει τον Τούρκο πρόεδρο, κ.Ταγίπ Ερντογάν και όχι τον Ελληνα πρωθυπουργό, κ.Αλέξη Τσίπρα. Φαίνεται πως εκεί στην Πειραιώς «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».