24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

ΥΠΟΙΚ: Παραγωγική η συζήτηση στο Euro Working Group

από fimotro

«Παραγωγική» χαρακτήρισαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών τη συζήτηση στο χθεσινό Euro Working Group.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι τέθηκαν τρία θέματα: η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, ο γαλλικός μηχανισμός για τη σύνδεση της διευθέτησης του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και η εποπτεία μετά το πρόγραμμα. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί στα θεσμικά όργανα και σε τεχνικό επίπεδο.

Στόχος των συζητήσεων του ΕWG, όπως και όλων των διεργασιών που θα ακολουθήσουν το επόμενο δεκαπενθήμερο, είναι η επίτευξη μιας προκαταρκτικής συμφωνίας στο Εurogroup της 27ης Απριλίου, στη Σόφια.

Στο EWG εξετάστηκε η πορεία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η στρατηγική για την ανάπτυξη της Ελλάδας μετά το Μνημόνιο, ο μηχανισμός που συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με την ανάπτυξη και η μεταμνημονιακή εποπτεία.

Σε ό,τι αφορά την δ’ αξιολόγηση, στο EWG επισημάνθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί, το αργότερο, ως το Eurogroup του Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δ’ αξιολόγηση συνδέεται με μια σημαντική δόση των δανείων, της τάξεως των 11,7 δισ. ευρώ, η οποία πρέπει να εκταμιευθεί πριν από τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου 2018.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις για το χρέος, πρέπει να αναφερθεί ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν την ανακοίνωση των δημοσιονομικών στοιχείων από τη Eurostat στις 23 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα