19 Απριλίου 2024 / 3:27 μμ
19 Απριλίου 2024 / 3:27 μμ

“Έφοδοι” της Κομισιόν σε εταιρείες δικαιωμάτων μετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων

από fimotro

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προχώρησε σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα γραφεία διαφόρων εταιρειών που μεταδίδουν αθλητικές διοργανώσεις ή έχουν ή πωλούν δικαιώματα γι’ αυτό, ενώ μια θυγατρική του ομίλου Fox του Ρούπερτ Μέρντοκ γνωστοποίησε ότι συνεργάζεται στην έρευνα των ευρωπαϊκών αρχών.

“Η Κομισιόν ανησυχεί ότι οι εταιρείες (σ.σ. στις οποίες έγιναν οι έφοδοι) ενδέχεται να παραβίασαν τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία του ανταγωνισμού, που απαγορεύουν τη δημιουργία καρτέλ και τις ολιγοπωλιακές επιχειρηματικές πρακτικές”, εξήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε μετά τους ελέγχους σε διάφορα κράτη μέλη.

“Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι είναι ένα προκαταρτικό στάδιο (σ.σ. της έρευνας) για τις φερόμενες πρακτικές παραβίασης του ανταγωνισμού”, πάντως η διενέργειά τους “δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι ένοχες” και σε κάθε περίπτωση “δεν προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της ίδιας της έρευνας”, κατά την ανακοίνωση.

Η μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικά σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, καθώς τηλεοπτικά δίκτυα δαπανούν δισεκατομμύρια για να εξασφαλίζουν τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης αγώνων των κορυφαίων πρωταθλημάτων, προκειμένου να προσελκύουν τηλεθεατές.

Ο όμιλος Fox Networks Group (FNG), που ανήκει στην 21st Century Fox Inc του Μέρντοκ, γνωστοποίησε νωρίτερα την Τρίτη ότι συνεργάστηκε στον έλεγχο που έκαναν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο όμιλος FNG κατά κύριο λόγο ασχολείται με τα δικαιώματα και την καθαυτό διανομή περιεχομένου σε τηλεοπτικά, καλωδιακά δίκτυα και πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα