28 Μαρτίου 2024 / 6:31 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 6:31 μμ

Προειδοποίηση Lagarde κατά του εμπορικού προστατευτισμού

από fimotro

ο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αισιόδοξο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης αλλά προειδοποιεί ότι υπάρχουν “γκρίζα σύννεφα” που μαζεύονται εξαιτίας των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης που εξασθενίζουν και των αυξανόμενων επιτοκίων, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ομιλία της στο Χονγκ Κονγκ, η Λαγκάρντ τόνισε ότι οι προτεραιότητες της παγκόσμιας οικονομίας είναι να αποφύγει τον προστατευτισμό, να διαφυλαχτεί έναντι των χρηματοοικονομικών κινδύνων, αλλά και να προάγει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

“Η ιστορία δείχνει ότι οι περιορισμοί στις εισαγωγές πλήττουν τους πάντες, ιδιαίτερα τους φτωχότερους καταναλωτές”, είπε η Lagarde αναφερόμενη προφανώς στην αβεβαιότητα που προκαλεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

“Εκτός από το ότι οδηγούν σε πιο ακριβά προϊόντα και πιο περιορισμένες επιλογές, εμποδίζουν το εμπόριο από το να επιτελέσει τον απαραίτητό του ρόλο στην αύξηση της παραγωγικότητας και την εξάπλωση των νέων τεχνολογιών”, τόνισε.

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες ανισορροπίες είναι να χρησιμοποιηθούν δημοσιονομικά εργαλεία ή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, το οποίο θα αποτελούσε αδικαιολόγητη αποτυχία της συλλογικής πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα