18 Απριλίου 2024 / 6:58 μμ
18 Απριλίου 2024 / 6:58 μμ

Mea Culpa βροντοφώναξε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Καπιτώλιο για το σκάνδαλο στο Facebook

από fimotro

Την ευθύνη για την διαρροή στο facebook ανέλαβε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ που έδωσε εξηγήσεις στο Κογκρέσο για το μέγα σκάνδαλο που ξέσπασε. 

Κατά την απολογία του στην αμερικανική Γερουσία, ο Ζούκερμπεργκ τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία αυτά για κακό», προσθέτοντας ότι δεν αναπτύχθηκε μια ευρύτερη θεώρηση της ευθύνης και αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Ήταν δικό μου λάθος και λυπάμαι.

Ξεκίνησα το Facebook, το διοικώ και είμαι υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει εδώ» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν αρκεί απλά να συνδέονται οι άνθρωποι. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι συνδέσεις είναι θετικές. Δεν αρκεί να δώσουμε στους ανθρώπους φωνή. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν το χρησιμοποιούν για να βλάψουν τους άλλους ή να διαδώσουν παραπληροφόρηση. Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις».

Επειτα από σχετική ερώτηση, ο ιδρυτής του μέσου κοινωνικού δικτύωσης επισήμανε πως η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει εκτενή έρευνα σε κάθε μία συνεργαζόμενη εφαρμογή ώστε να καταλήξει αν έχουν υπάρξει άλλα περιστατικά διαρροής προσωπικών στοιχείων.

Αν οι απαντήσεις του επικεφαλής του Facebook δεν κριθούν επαρκείς, το Κογκρέσο αναμένεται να προχωρήσει στην υιοθέτηση αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Αναμένοντας αυτή την κίνηση, η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης νέας νομοθεσίας η οποία θα υποχρεώνει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύπτουν ποιοι βρίσκονται πίσω από πολιτικές διαφημίσεις, όπως το πράττουν ήδη οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα