26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Από μηχανής θεός ο Μανωλάς, εκτέλεσε την Μπαρτσελόνα και απογείωσε την Ρόμα!

από fimotro

Το θαύμα έγινε στη Ρώμη και ήταν ελληνικό με πρόκριση, για τη Ρόμα. Με το γκολ του Κώστα Μανωλά (82΄) η Ρόμα ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση από την Μπαρτσελόνα, νίκησε 3-0 στο «Ολίμπικο» και πέρασε θριαμβευτικά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Καταλανοί δεν άντεξαν καθόλου την ασφυκτική πίεση των Ρωμαίων. Πολύ νωρίς, μόλις στο 6΄, άνοιξε το σκορ.

Οι Ρωμαίοι συνέχισαν δυναμικά, είχαν τις φάσεις, τις καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά αυτό ήρθε στο 58΄ με πέναλτι του Ντε Ρόσι. Η Μπαρτσελόνα εξακολούθησε να είναι υποτονική, ο Μέσι ελάχιστα δήλωσε παρών μέχρι το 82΄, όταν ο Μανωλάς πέτυχε το τρίτο γκολ (τόσα ήθελε η Ρόμα για να προκριθεί – είχε χάσει 4-1 στο «Καμπ Νου») κι έστειλε τους Ιταλούς στην κλήρωση της Παρασκευής για τα ημιτελικά.

Στο Στάδιο Ετιχαντ η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ορμητική και αποφασισμένη στο πρώτο ημίχρονο, αφού η ήττα της με 3-0 στο «Ανφιλντ» από τη Λίβερπουλ στο πρώτο σκέλος της διοργάνωσης δεν της άφηνε χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις. Ετσι μόλις στο 2΄ ο Γκαμπριέλ Ζεζούς (από πάσα του Στέρλινγκ) άνοιξε το σκορ. Συνέχισε να έχει πλήρη κατοχή μπάλας και ευκαιριών και στο 41΄ απείλησε για το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπερνάρντο Σίλβα σημάδεψε το δοκάρι του Κάριους.

Το γκολ ήρθε στο 43΄ από τον Σανέ -μετά περιπετειώδη φάση μπροστά στο τέρμα της Λίβερπουλ- αλλά ο διαιτητής που συμβουλεύτηκε τον επόπτη του το ακύρωσε (κακώς) δημιουργώντας σάλο με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ηταν τόσο έντονες οι διαμαρτυρίες των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας της Σίτι, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποβολή του προπονητή Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος παρακολούθησε το δεύτερο μέρος από την εξέδρα.

Με αυτά και αυτά οι «πολίτες» αποσυντονίστηκαν τελείως, επωφελήθηκε η Λίβερπουλ (2-1), αν και χειρότερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, και με τους Σαλάχ (56΄) και Φιρμίνο (77΄) σφράγισε το εισιτήριό της για την τετράδα του θεσμού.

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-2Στο άλλο ματς η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε ασφυκτικά τη Λίβερπουλ, προηγήθηκε νωρίς, αλλά μόλις μίλησε ο Σαλάχ η υπόθεση – πρόκριση έλαβε τέλος και οι «κόκκινοι» σφράγισαν το εισιτήριο για τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ με διπλό (2-1) μέσα στο Etihad!

Μανωλάς: «Δεν με ένοιαζε να μείνω στην ιστορία, αλλά να αποκλείσουμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου»

Ο Κώστας Μανωλάς στις πρώτες του δηλώσεις μετά την πρόκριση που χάρισε στη Ρόμα αναφέρθηκε στο πόσο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πίστευαν στην ανατροπή παρά την βαριά ήττα στο πρώτο ματς.

Αναφέρθηκε στην ώθηση που έδωσαν οι οπαδοί της ομάδας αλλά και στο αρκετό άγχος που υπήρχε πριν το ματς.

«Δεν με νοιάζει να μείνω στην ιστορία. Με ένοιαζε η Ρόμα να περάσει στα ημιτελικά κόντρα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, την Μπαρτσελόνα. Το πιστεύαμε από το πρώτο παιχνίδι. Χάσαμε 4-1 δεν πήραμε δύο πέναλτι όμως είδαμε ότι η ομάδα μας ήταν εκεί. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και δείξαμε τη δύναμή μας. Ερχόμασταν από τρία άσχημα αποτελέσματα, είχαμε άγχος, αλλά δώσαμε τα πάντα και αποδείξαμε πως αν είναι ο κόσμος μαζί μας κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει. Χρειαζόμαστε τους οπαδούς μας για να μας δίνουν ώθηση. Αν είναι εδώ ένας τόσο μεγάλος αριθμός πάντα, τότε η Ρόμα θα γίνει μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ιταλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα