29 Μαρτίου 2024 / 1:51 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:51 πμ

Τίποτα δεν τη σταματά!

από fimotro

Θρίαμβος για τη Λίβερπουλ και στο Μάντσεστερ και πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League! Οι ρεντς μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως «τούμπαραν» το ματς στο «Etihad» και πέρασαν στην επόμενη φάση διπλασιάζοντας τις νίκες τους απέναντι στη Σίτι (2-1 και 3-0 το πρώτο ματς).

Τέλειο ξεκίνημα για τους «πολίτες» που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ζέσους, όμως δεν κατάφεραν να παρασύρουν την άψογα στημένη ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Στο 42ο λεπτό βέβαια φωνάζουν σωστά για κανονικό γκολ του Σανέ που δεν μέτρησε. Από τις διαμαρτυρίες μάλιστα αποβλήθηκε στο φινάλε του ημιχρόνου ο Γκουαρντιόλα.

Το ματς κρίθηκε στο 56ο λεπτό όταν ο Σαλάχ πήρε την μπάλα σε σημείο βολής και πάγωσε το «Etihad». Τον θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Φιρμίνο στο 77ο λεπτό εκμεταλλευόμενος ένα τραγικό λάθος του Οταμέντι.

Το ματς:
Το τέλειο ξεκίνημα έκανε στο ματς η ομάδα του Γκουαρντιόλα. Πιέζοντας ψηλά, η Σίτι ώθησε στο λάθος τον Φαν Ντάικ και ξεκλείδωσε με γκολ του Ζέσους μόλις στο 2ο λεπτό την άμυνα της Λίβερπουλ. Παρά το σοκ, οι παίκτες του Κλοπ αντέδρασαν άψογα. Οι «Ρεντς» απάντησαν με πρέσινγκ στις πρώτες πάσες και παρότι δεν είχαν την κατοχή της μπάλας με εξαίρεση μια φάση στο 20 λεπτό, όπου οι Σανέ και Στέρλινγκ ανησύχησαν τον Κάριους από τα άκρα, δεν αντιμετώπισαν άλλα προβλήματα.

Με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται σε θέση άμυνας τα λεπτά στο «Etihad» περνούσαν με τη Σίτι να μην αγχώνει ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα. Το ματς άνοιξε επικίνδυνα μετά το 35΄ όταν οι «ρεντς» ρίσκαραν πρεσάροντας ακόμη πιο έντονα με αποτέλεσμα να υπάρξουν κενά στις γραμμές και των δύο ομάδων. Στο 41’ οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι όταν το όμορφο σουτ του Μπερνάντο Σίλβα βρήκε στο δοκάρι, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό τους ακυρώθηκε λανθασμένα κανονικό γκολ για οφσάιντ του Σανέ, που δεν υπήρχε αφού η μπάλα έφτασε σε αυτόν από τον Μίλνερ. Το ημίχρονο λοιπόν στο Μάντσεστερ έκλεισε με τη Σίτι να προηγείται 1-0 αλλά τον Γκουαρντιόλα (αποβλήθηκε) και τους παίκτες του να είναι έξαλλοι με τον διαιτητή και τους βοηθούς.

Αρκετά πιο αργό ήταν το ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Η Λίβερπουλ χτύπησε… ύπουλα κι έκανε τη ζημιά στην αντεπίθεση με τον Σαλάχ να τελειώνει αυτό που άφησε στη μέση ο Μανέ και να κάνει το 1-1 στο 56ο λεπτό. Το γκολ των φιλοξενούμενων έκοψε τον αέρα που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν και να απειλήσουν τον Κάριους, που με εξαίρεση κάποια γυρίσματα από τα άκρα δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά. Την ίδια ώρα, οι ρεντς έπαιζαν ακόμη πιο άνετα στην κόντρα και δεν άφηναν τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να κατέβουν προς την περιοχή τους.

Η είσοδος των Αγκουέρο και Γκουντογκάν φρέσκαρε κάπως τους «πολίτες» που στρίμωξαν αρκετά τους φιλοξενούμενους. Η σφραγίδα στο εισιτήριο των ημιτελικών μπήκε στο 77ο λεπτό όταν ο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Οταμέντι και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε όπου η Σίτι προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την δεύτερη ήττα.

ΠΗΓΗ:sport-fm.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα