28 Μαρτίου 2024 / 5:36 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:36 μμ

Κάθειρξη 13 χρόνων στον Όσκαρ Πιστόριους – Απορρίφθηκε η έφεση

από fimotro

Η υπόθεση του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη τράβηξε αρκετά χρόνια, αλλά τελικώς βγήκε η ποινή για τον θάνατο της Ρίβα Στέενκαμπ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αφρικής απέρριψε την έφεση που είχε κάνει ο Όσκαρ Πιστόριους, μετά την αύξηση της ποινής του από τα έξι στα 15 χρόνια. Σύμφωνα με αυτή την δικαστική απόφαση, μπαίνει ένα οριστικό τέλος στην πολύκροτη υπόθεση της Ρίβα Στέενκαμπ, συντρόφου του παραολυμπιονίκη, που είχε δολοφονηθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Το δικαστήριο επέβαλε με αυτό τον τρόπο την κατώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για φόνο στη Νότια Αφρική, η οποία είναι 15 χρόνια κάθειρξη, όμως έλαβε υπόψη του και αφαίρεσε την ποινή που έχει ήδη εκτίσει ο Πιστόριους αφού κρατείται σε φυλακή έξω από την πρωτεύουσα Πρετόρια από πέρσι.

Ο Όσκαρ Πιστόριους είχε σκοτώσει την κοπέλα του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία και είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη, η οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από ποινή 13 ετών και πέντε μηνών.

Η Tania Koen, οικογενειακός δικηγόρος της άτυχης κοπέλας, ​​δήλωσε ότι οι γονείς της «είχαν πάντα πίστη στο σύστημα δικαιοσύνης» και δεν είχαν άλλα σχόλια.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Πιστόριους είπε ότι πίστευε ότι είχε μπει ένας εισβολέας  στο σπίτι και ο «άμεσος φόβος» τον οδήγησε να αρπάξει το όπλο του και να περπατήσει χωρίς τα προσθετικά του πόδια προς το μπάνιο και να ανοίξει πυρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα