28 Μαρτίου 2024 / 11:22 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:22 μμ

Κατά χιλιάδες από τις εθνικές οδούς επιστρέφουν οι εκδρομείς

από fimotro

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα προς την Αθήνα με την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι στιγμής να αυξάνεται ώρα με την ώρα στις εθνικές οδούς. Αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα ενώ αντίθετα οι οδηγοί που κινούνται στην Αθηνών – Κορίνθου θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς από την Κινέτα μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους, σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Άρχισε το πρώτο κύμα επιστροφής Θεσσαλονικέων και κατοίκων γειτονικών νομών από τις διακοπές του Πάσχα.
Στα διόδια των Μαλγάρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης σχηματίζονται ήδη μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο δύσκολη όσο περνάει η ώρα. Κατά διαστήματα οι υπεύθυνοι των διοδίων σηκώνουν τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση για να μειώνονται οι ουρές των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 250.000 αυτοκίνητα από τα διόδια Μαλγάρων.

Ουρές στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Ουρές έχουν σχηματιστεί και στα δύο ρεύματα στα διόδια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εικοσάλεπτη είναι αναμονή για τους διερχόμενους οδηγούς. Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στα διόδια Καλαβρούζας της Ιόνιας οδού και στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

Δείτε βίντεο:

Να σημειωθεί ακόμη πως έχουν μπει ήδη σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων. Έτσι μέχρι και τις δέκα σήμερα το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Με καλό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων

Με καλό καιρό θα γίνει η επιστροφή των πρώτων εκδρομέων του Πάσχα καθώς σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους που στα δυτικά θα είναι περισσότερες. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση προς το βράδυ, οπότε θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και το απόγευμα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από 4 έως 5 μποφόρ στα ανατολικά με σταδιακή εξασθένιση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα, είναι πιθανό νωρίς το πρωί στα νοτιότερα τμήματα να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα