16 Απριλίου 2024 / 2:07 μμ
16 Απριλίου 2024 / 2:07 μμ

Οι Θεσμοί μπλοκάρουν την αύξηση συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ

από fimotro

Στην αντίδραση των θεσμών προσέκρουσαν τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τον συμπληρωματικό φόρο που επιβάλλεται σε ακίνητες περιουσίες αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, η κυβέρνηση προωθούσε αυτή τη λύση προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με υψηλότερο ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες των λεγόμενων “λαϊκών” περιοχών, όπου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εκτιμητών, οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν σημαντικά ώστε να προσεγγίσουν τις πραγματικές.

Οι θεσμοί διεμήνυσαν στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να ασκείται κοινωνική πολιτική δια του ΕΝΦΙΑ και κυρίως πως δεν πρέπει να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι μεσαίες και μεγάλες περιουσίες. Έτσι, υπό το βάρος του δυνητικού πολιτικού κόστους και του εκλογικού κύκλου, η κυβέρνηση εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια: να υπολογιστεί και φέτος ο ΕΝΦΙΑ με τις υφιστάμενες αντικειμενικές αξίες ή να εφαρμοστούν οι νέες τιμές, αλλά ταυτόχρονα να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις στα κλιμάκια και στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις. Το τελευταίο είναι μια δύσκολη άσκηση και πιθανόν αναποτελεσματική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα