19 Απριλίου 2024 / 10:35 μμ
19 Απριλίου 2024 / 10:35 μμ

Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζδεμόν

από fimotro

Ο πρώην Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζδεμόν απειλείται με σύλληψη στην Φινλανδία, μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από την Ισπανία, όπως μεταδίδει το Reuters. Αν γυρίσει, εξάλλου, στην Ισπανία ο Πουτζδεμόν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης για 25 χρόνια με τις κατηγορίες της εξέγερσης για τη διοργάνωση του παράνομου δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Καταλονίας τον Οκτώβριο του 2017. Η Φινλανδία παρέλαβε το ένταλμα σύλληψης, αλλά ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από την Ισπανία, πριν αναλάβει οποιαδήποτε δράση.
Σε συνέντευξή του ο δικηγόρος του Πουτζδεμόν δήλωσε, πάντως, ότι ο πελάτης του θα παρουσιαστεί ενώπιον της φινλανδικής αστυνομίας. Ο Πουτζδεμόν αυτοεξορίστηκε στο Βέλγιο λίγο μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, ενώ έφτασε στη Φινλανδία την Πέμπτη 22/3 για να συναντηθεί με τους δικηγόρους του και να παραστεί σε ένα συνέδριο. Την Παρασκευή 23/3 ο Ισπανός δικαστής Pablo Llarena αποφάνθηκε ότι 25 αυτονομιστές, συμπεριλαμβανομένου και του Puigdemont θα περάσουν από δίκη για εξέγερση, υπεξαίρεση και ανυπακοή προς το κράτος. Από αυτούς, πέντε προφυλακίστηκαν και ανάμεσά τους και ο Jordi Turull που προοριζόταν για νέος πρόεδρος της περιοχής με ψηφοφορία που επρόκειτο να γίνει το Σάββατο 24/3 στο καταλανικό κοινοβούλιο. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η ψηφοφορία φυσικά αναβλήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα