29 Μαρτίου 2024 / 8:06 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:06 πμ

Μέρκελ και Μακρόν κατά Τουρκίας για στρατιωτικούς και Κύπρο

από fimotro

Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο Αφρίν της Συρίας, για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και για τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στην Τουρκία», είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Επίσης και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν για την Τουρκία και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πολιτικές που ακολουθεί στην Κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπενθύμισε ότι στις 26 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντήσουν στη Βάρνα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και η δεύτερη δόση από την ΕΕ, ύψους 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία. Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε επίσης την ανησυχία των ευρωπαίων για τις διαφωνίες που υπάρχουν με την Τουρκία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα