24 Απριλίου 2024 / 4:26 πμ
24 Απριλίου 2024 / 4:26 πμ

Νεκρός ο τζιχαντιστής που έπιασε τους ομήρους

από fimotro

Ο τζιχαντιστής που έπιασε ομήρους σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ στη νότια Γαλλία σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Επίσης υπάρχουν άλλοι τρεις νεκροί και τουλάχιστον τρεις τραυματίες.

Ο δράστης που εισέβαλε στο κατάστημα κρατώντας όπλο και φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» φέρεται να είναι ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια» ενώ το ίδιο υποστήριξε και ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλιπ.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για την ομηρία, ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί».

Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο Reuters πως ο δράστης της ομηρίας απαίτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Παρίσι το 2015, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα