28 Μαρτίου 2024 / 10:12 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:12 μμ

Σταύρος Θεοδωράκης: Γιατί συνάντησα τον Τσίπρα – Οι στιγμές είναι κρίσιμες

από fimotro

«Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα είναι κρίσιμες. Οι πατριώτες οφείλουμε να παραμερίσουμε τις όποιες αντιθέσεις μας και να συζητήσουμε».

Αυτό υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Μιλώντας για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και την κριτική που δέχτηκε, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε:

«Δεν σκέφτομαι κάθε φορά πώς θα αντιδράσουν κάποιοι φίλοι μου στο Τwitter, το Facebook, στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ. Αν θεωρώ ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες -και οι στιγμές ιδίως με την Τουρκία είναι κρίσιμες- στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και λέω ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση».

Και συμπλήρωσε σχετικά «αλίμονο αν σκεφτόμουν τι έλεγαν οι άλλοι. Θα γινόμουν καρμπόν της παλιάς πολιτικής που κάθε φορά για να μιλήσεις σκέφτεσαι ποιους και ποια συμφέροντα ενοχλείς».

Πρόσθεσε εξάλλου πως, μόνο το Ποτάμι έχει καταθέσει Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, με το οποίο συμφωνεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όμως έχει κάνει προφορική πρόταση. Και αναρωτήθηκε: «Πώς θα μπορούσαμε να αρνηθούμε τη συζήτηση της πρότασής μας;»

Σχετικά με τη δέσμευση που έλαβε από τον Πρωθυπουργό για συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως σε κάποια συμφώνησαν και σε άλλα διαφώνησαν, αλλά εξέτασαν και τα μοντέλα άλλων χωρών και κατέληξαν στο να συζητηθεί η πρόταση και να υπάρξουν τροποποιήσεις με βάση τις θέσεις και των άλλων κομμάτων, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού με την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως «δεν μπήκα στην πολιτική για να υπηρετήσω καθεστώτα ή κυβερνήσεις που δεν ακολουθούν τον δικό μου τρόπο σκέψης. Ξέρω ότι γράφτηκαν πολλά αλλά αισθάνομαι αρκετά δυνατός για να υπερασπιστώ τις απόψεις μου», κατέληξε σχετικά.

Μιλώντας για το «ανοικτό μέτωπο» των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «εμείς προκαταβολική ψήφο δε μπορούμε να δώσουμε» κι επανέλαβε ότι, τόσο το Ποτάμι, όσο και το Κίνημα Αλλαγής επιμένουν σε μία λύση σύνθετης ονομασίας που θα «τελειώσει» την εκκρεμότητα με τους γείτονές μας, με εγγυήσεις για την απαλοιφή του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα και από τα σχολικά βιβλία.

Και συμπλήρωσε πως «οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να γυρίσουν σελίδα και θα πρέπει να εκπαιδεύσουν και τον δικό τους λαό σε μία λογική συνύπαρξης και καλής γειτονίας με τους Έλληνες».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως η σχετική πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης θα “έρθει” στη Βουλή μετά το Πάσχα και θα υπάρχει και πρόταση για την επίλυση κάποιων εκκρεμοτήτων με την Αλβανία.

Τέλος, για τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου ο Σταύρος Θεοδωράκης επέρριψε ευθύνες στους εκάστοτε κυβερνώντες για τους χειρισμούς τους που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και επεσήμανε ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε τους νόμους και να συγκρουστούμε με αυτά τα φαινόμενα που πληγώνουν πολύ τους φιλάθλους και χαλάνε τις Κυριακές μας και τις μέρες μας».

Τόνισε όμως ότι δεν αποτελεί λύση η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος «γιατί μετά παραδίνεσαι στον χουλιγκανισμό».

Κατέληξε μάλιστα, λέγοντας πως το πρόβλημα στη χώρα δεν είναι η απουσία νόμων, καθώς έχουμε υπερεπάρκεια. «Το πρόβλημα είναι ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα