28 Μαρτίου 2024 / 5:02 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:02 μμ

Μητσοτάκης: Ανεύθυνοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα

από fimotro

Με ιδιαίτερα σκληρό λόγο εμφανίστηκε από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και την τουρκική προκλητικότητα εξ αφορμής της συζήτησης της πρότασης της ΝΔ για προανακριτική για πράξεις και παραλείψεις των τριών υπουργών υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η επίθεση στην κυβέρνηση ήταν σκληρή από την αρχή της ομιλίας του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε κατηγορίες για ανευθυνότητα και προχειρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειες τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού».

Η κυβέρνηση έδειξε αναξιοπιστία και επέτρεψε στον Π. Καμμένο να κάνει λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε τη σύλληψη των στρατιωτικών και ήσασταν απών τόσες ημέρες κ. Τσίπρα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν επιχειρήσατε να διαμορφώσετε ένα αρραγές μέτωπο στα ενικά θέματα όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβέρνησης. Στα θέματα εξωτερικής πολτικής η αδυναμία σας μπορεί να έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα.

Σε θεσμικό επίπεδο πρέπει να προχωρήσετε στην συγκρότηση ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ,όπως έχουμε προτείνει. Είναι μια αναγκαία μια θεσμική τομή ώστε να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, όπως οι κ.κ. Καμμένος και Κοτζιάς, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη αλλά δεν διαπραγματεύεται σπιθαμή ελληνικής γης.  Χθες από τη Ρόδο ζήτησα να επιστρατεύσουμε τρεις ελληνικές αρετές ψυχραιμία, ενότητα και αυτοπεποίθηση.

Η χώρα γίνεται ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Δεν σας ενδιαφέρει αν αυτό επηρεάζει τη χώρα και την εσωτερική συνοχή, αλλά η στρατηγική σας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην υπόθεση της Novartis κρύβεστε σε μια κυβερνητική πλειοψηφία, που όμως σύντομα θα λήξει. Φοβάστε τα πραγματικά δεδομένα, πρόσθεσε.

Μην τολμήσετε να κλείσετε άρον άρον την Επιτροπή για Novartis

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση δεν ψήφισε καμία από τις προτάσεις της ΝΔ για εξεταστικές επιτροπές, ενώ αντίθετα η τελευταία ψήφισε όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης και ζήτησε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση του θέματος της Novartis.

Απαντώντας στις καταγγελίες ότι η πρόταση της ΝΔ αποτελεί κίνηση αποπροσανατολισμού υποστήριξε πως είναι «αστείο» επιχείρημα.

Ζητήσαμε να συσταθεί και να φτάσει στο τέλος η Επιτροπή για τα πολιτικά πρόσωπα της Novartis. «Μην τολμήσετε να κλείσετε άρον άρον την επιτροπή, να λειτουργήσει ως το τέλος και να λάμψει η αλήθεια».

Επί ένα χρόνο πετάτε λάσπη, προαναγγείλατε από τη Βουλή πολιτικούς σεισμούς και το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως κράτους», τόνισε και ζήτησε να έρθουν στη Βουλή οι μάρτυρες. Θέλετε να το αποφύγετε για να μην εξεταστούν οι μάρτυρες ώστε να καταρρεύσει η σκευωρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι «δείγμα δειλίας» το ότι εξαιρέθηκε από την έρευνα για τη Novartis η περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πεπραγμένα

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τα πεπραγμένα σας από το 2015, αναρωτήθηκε ο αρχηγός της ΝΔ. Ποια κυκλώματα ξηλώσατε, γιατί δεν έχετε προχωρήσει σε αίτημα αποζημίωσης από τη Novartis. «Δεν κάνατε απολύτως τίποτα».

Ο αρχηγός της ΝΔ στάθηκε στο πρόβλημα της υπερσυνταγογράφησης, το οποίο είναι τεράστιο. Ποιος ωφελείται από αυτό το γεγονός; Αναρωτήθηκε και απάντησε ότι είναι οι φαρμακοβιομηχανίες. Κάποιοι συνεχίζουν και σήμερα το πάρτι στην Υγεία με τα έξοδα στον ελληνικό λαό.

Κάντε εκλογές

Οι πολιτικές ευθύνες πιστώνονται με εκλογές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάντε εκλογές και θα πάρετε την απάντηση του ελληνικού λαού που θα αποδώσει τις ευθύνες για τους καταστροφικούς χειρισμούς του πρώτου εξαμήνου του 2015, τόνισε.

Το ηθικό πλεονέκτημα

Υπάρχουν ηθικά και ανήθικα στελέχη, όχι παρατάξεις, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Εσείς άλλωστε είστε τυχοδιώκτες που το μόνο σας ενδιαφέρει είναι να παραμείνετε στην εξουσία».

Εκανε λόγο για στημένους διαγωνισμούς για τηλεοπτικές άδειες, και ταξίδια με λιαρ τζετ στη Βενεζουέλα καθώς και για ανοχή στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων αλλά και διαπλεκόμενους συμμάχους στον ηλεκτρονικό τζόγο αλλά και για μεσάζοντες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Αν θέλετε να μας διαψεύσετε κάντε μια τολμηρή κίνηση. Ψηφίστε την Προανακριτική Επιτροπή που ζητούμε. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και ευθύνης. Δεν θα το κάνετε γιατί έχετε λάβει τις αποφάσεις σας. Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά να σύρετε τη χώρα σε ένα πόλεμο λάσπης».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι θέλει να μονιμοποιήσει χιλιάδες συμβασιούχους αλλά και στον Φρ. Κουτεντάκη για τις δηλώσεις του ότι προτιμά να βγούμε από το μνημόνιο ακόμα και αν υπάρχει επιπλέον κόστος για την οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα