23 Απριλίου 2024 / 7:48 μμ
23 Απριλίου 2024 / 7:48 μμ

Το ποσό των 343 εκατ. ευρώ διατέθηκε στην Ελλάδα για τη στήριξη 110.778 νέων

από fimotro

Το ποσό των 343 εκατ. ευρώ διατέθηκε στην Ελλάδα, κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, για τη στήριξη 110.778 νέων που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή επιμόρφωσης, εφαρμόζοντας σημαντικά μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η μαθητεία, η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και η κατάρτιση, σύμφωνα με απάντηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Συνολικά στην ΕΕ, σύμφωνα με τον ίδιο «κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας Επιτροπής έχουν δημιουργηθεί 9 εκατ. θέσεις εργασίας έως σήμερα, ενώ απασχολείται ο πρωτοφανής αριθμός των 236 εκατομμυρίων ατόμων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημ. Παπαδημούλης είχε επισημάνει ότι σύμφωνα με την έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Οκτώβρη, «σχεδόν το 80% των Ελλήνων, όπως και η πλειοψηφία των Ευρωπαίων, ζητούν την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και της φτώχειας». Ακόμη, ότι «σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η φωνή τους δεν μετράει στην ΕΕ ή στη χώρα τους», ενώ «αντίστοιχα ευρήματα εντοπίζονται στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως στην Ιταλία όπου μόνο το 36% πιστεύει ότι ωφελήθηκε η χώρα από την ένταξή της στην ΕΕ».

Στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκρότησης «μιας ενιαίας ευρωπαϊκής λίστας για τις ευρωεκλογές του 2019», δεδομένου ότι κατά την έρευνα «5 στους 10 Ευρωπαίους πιστεύουν ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να διαδραματίζει ενεργότερο ρόλο στο μέλλον», ο Ζ. Κ. Γιούνκερ υπενθυμίζει ότι «εξέφρασε τη στήριξή του για τη δημιουργία υπερεθνικής λίστας υποψηφίων ως μέσο ενδυνάμωσης της δημοκρατικής νομιμότητας». «Η Επιτροπή θα επανέλθει στα θέματα αυτά στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην άτυπη σύνοδο των ηγετών της 23ης Φεβρουαρίου 2018», τονίζει, συνεχίζοντας ότι «έχει ήδη υποβάλει πρόταση τροποποίησης του κανονισμού για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και ιδρύματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα