26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

14 γενναίοι δικαστές, έσωσαν την τιμή και το διεθνή διασυρμό της χώρας μας από τις 153 “σφαίρες” των βουλευτών στην καρδιά της Δημοκρατίας!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Με περισσότερες από 15 αναρτήσεις είχαμε επισημάνει τον λάθος τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχείρησε να καθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Σε πολλές μάλιστα από τις 15 αναρτήσεις είχαμε ασκήσει δριμεία κριτική προσωπικά στον κύριο Παππά και την κυβέρνηση και εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν στέκει ο αριθμός των 4 αδειών με στοιχεία και επιχειρήματα.

Ξένοι τηλεοπτικοί σταθμοί και οργανισμοί Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα, μας είχαν επισημάνει, ότι αυτός ο περιορισμός των αδειών είναι φίμωση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού της ενημέρωσης.

Ακόμα μεγαλύτερη κριτική είχαμε κάνει για τους 153 βουλευτές που ψήφισαν τον «αντισυνταγματικό» νόμο που ακύρωσε το ΣτΕ μιλώντας για 153 «σφαίρες» στην καρδιά της δημοκρατίας. Όλο αυτό το διάστημα με τον αριθμό 4 των αδειών και το διαγωνισμό-πλειστηριασμό «παρωδία», έγκριτοι νομικοί εκτιμούσαν ότι ο ν.4339/15 δεν μπορεί να περπατήσει διότι αντιβαίνει στο Σύνταγμα και το άρθ. 15 παρ. 2.

Η κυβέρνηση με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να αποδείξει το αντίθετο, με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ λέγοντας ότι: δεν μπορεί να βγάλει το ΣτΕ διαφορετική απόφαση από αυτή που είναι επιθυμία της κυβέρνησης. «Δεν δίνω καμία πιθανότητα», είχε πει χαρακτηριστικά. Ενώ ο Λευτέρης Κρέτσος ΓΓΕΕ δήλωσε πρόσφατα: «Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι δεσμευτικές αλλά όχι σεβαστές».

Και ο Νίκος Παππάς, μέσα στις πάμπολες δηλώσεις του και τη βεβαιότητα ότι ο νόμος και ο διαγωνισμός είναι καθ΄όλα νόμιμος, στις 28-3-2016 δήλωνε: «Θα ήθελα να στείλω ένα σαφές μήνυμα ότι οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι καθυστερήσεων με την προσδοκία αυτός ο διαγωνισμός να μην γίνει, να μην ρίξει τα στοιχήματά του και τα λεφτά του σε αυτό το ενδεχόμενο διότι θα χάσει».

Έχοντας λοιπόν μελετήσει σε βάθος το θέμα προσωπικά, τόλμησα να στοιχηματίσω με το Νίκο Παππά και έγραφα στην ανάρτηση:

«Εγώ λοιπόν, ένα χωριατόπαιδο που περπατούσε 2 ώρες από το χωριό του για να φτάσει στο γυμνάσιο και 2 να γυρίσει, για να μάθει πέντε γράμματα, να ανέβει στην Αθήνα, και να συνεχίσει στο εξωτερικό στοιχηματίζει. Διότι εκεί έμαθα τι είναι ενημέρωση και τι ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ, χωρίς το χρήμα και την πολυτέλεια τη δική σας. Στοιχηματίζω λοιπόν ότι θα χάσεις(!)».

Κύριε Παππά εγώ τόλμησα και στοιχημάτισα μαζί σας. Μπορείτε να μου πείτε τι κέρδισα;…. Προσωπικά πίστευα όπως ανέφερα και σε αναρτησή μου ότι και σήμερα, πέρα από επιθέσεις και εκβιασμούς στην δικαιοσύνη, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν δικαστές που διαθέτουν κύρος και Cojones απέναντι στην εκτελεστική εξουσία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση του ΣτΕ για το «παραδεκτό» των προσφυγών των καναλαρχών, κόντρα στις επιθυμίες της κυβέρνησης που ήταν και προάγγελος της απόφασης που θα ακολουθούσε, γράφαμε:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΤΣΕΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ-ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ» ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Η γενναία απόφαση των δικαστών του ΣτΕ, δείχνει, ότι και σήμερα υπάρχουν Πολυζωίδηδες και Τερτέτηδες, που μας φέρνουν πίσω στις 26 Μαΐου του 1834 μετά την καταδίκη εις θάνατον του Θ. Κολοκοτρώνη εντός 24 ωρών με λαιμητόμο η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε ισόβια. Η ιστορία των δυο δικαστών είναι γνωστή.

Χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου, όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους 16 θαρραλέους δικαστές. H κυβέρνηση φαίνεται ότι χάνει και το τελευταίο προπύργιο στις παράνομες, αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές της επιδιώξεις που ήταν η δικαιοσύνη.

Ο κύριος Παππάς, μπροστά στο αδιέξοδο και το Βατερλό της κυβέρνησης να δηλώνει: «εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, γυρίζουμε, σε αντισυνταγματικό καθεστώς και ανομία, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να πει τι θα κάνει με τα 250 εκατ. που πήρε η κυβέρνηση από τους ….υπερθεματιστές»!

Μιλώντας αργότερα στο ΣΚΑΙ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει… Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους». Αυτά λέγαμε κύριε Παππά αλλά τα αυτιά σας τα είχατε κλειστά.
Αγαπητοί φίλοι αγαπητοί συνάδελφοι των ιδιωτικών καναλιών. Ο κόσμος είναι μια διαδοχή από περιόδους κρίσης και περιόδους ακμής, που αλληλοδιαδέχονται η μία την άλλη, όπως η μέρα τη νύχτα, όπως λέει ο Γάλλος φιλόσοφος De Saint Simon.

Ότι και να κάνει η κυβέρνηση, «μαύρο» στα κανάλια δεν θα πέσει. Μπορεί να πέσει η κυβέρνηση, να φύγει νύχτα, να πάει σε εκλογές, ότι και να κάνει, η δημοκρατία θα νικήσει.

Και αν ακόμη συννεφιάσει, πάλι ο ουρανός θα γίνει καθαρός και «γαλάζιος», και ας έχουν τα κανάλια «μαυρίσει». Μέσα από τις χαραμάδες κάποια ηλιαχτίδα θα διαπερνά το σκοτάδι, ακόμα και αν έχει την τύχη του Γέρου του Μοριά που γράφει στα απομνημονεύματά του:

«Μ’ έβαλαν εννέα μήνες φυλάκιση, χωρίς να βλέπω κανέναν εκτός από τον δεσμοφύλακά μου. Δεν ήξερα τόσους μήνες τι γίνεται έξω, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, ποιον άλλον έχουν φυλακισμένο. Δεν ήξερα γιατί μ έχουν φυλακισμένο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες».

Και οι συμπτώσεις της εποχής εκείνης με τη σημερινή. Διότι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είναι μείζον και αφορά την δημοκρατία, και την ελευθερία της έκφρασης μέσα από την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Ο εισηγητής του ΣτΕ ζήτησε να κηρυχθεί ο νόμος Παππά συνταγματικός. Από την άλλη εμπλέκεται στην ιστορία και ο υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

o εισηγητής-επίτροπος Εδουάρδος Μάσον στη δίκη Κολοκοτρώνη, και την πεντάωρη και πλέον αγορευσή του, εκτελώντας άνωθεν εντολές κατέληξε: «Επιμένω εις την κατηγορίαν και με τα δόντια και με τα νύχια θα την υποστηρίξω. Διακηρύττω (θεωρώ), λοιπόν τους εγκαλουμένους ως ενόχους, και απαιτώ τον θάνατόν τους!».

Την υπόθεση πήρε τότε ο υπουργός της δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Σχοινάς για να πείσει τους δικαστές με τα γνωστά αποτελέσματα και την καταδίκη εις θάνατον του Γέρου του Μοριά.
Κάθε ομοιότης είναι απλά συμπωματική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα