29 Μαρτίου 2024 / 1:15 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:15 μμ

Χανιά: Βανδαλισμοί σε σχολείο για να αποτραπούν τα μαθήματα αλβανικών

από fimotro

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής το Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής Χανίων, στο οποίο διδάσκονται αλβανικά στα παιδιά της αλβανικής κοινότητας.

Έτσι, όταν πήγαν το πρωί για το μάθημα είδαν λάδια αυτοκινήτου πεταμένα στην είσοδο και ζημιές σε πόρτες και κλειδαριές του σχολείου.

Το περιστατικό δολιοφθοράς ωστόσο δεν εμπόδισε την επανέναρξη των μαθημάτων για περίπου 45 παιδιά αλβανικής καταγωγής.

Ο πρόεδρος της Β’θμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων Αντώνης Βαρδάκης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, σχολίασε το περιστατικό και δήλωσε ότι «τέτοιου είδους πράξεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» και τόνισε ότι «τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά καθώς τα παιδιά έχουν κάθε έννομο δικαίωμα».

Ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε ότι στηρίζεται από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο το δικαίωμα να γίνονται μαθήματα της γλώσσας καταγωγής των αλλοεθνών συμπολιτών μας και αυτό θα συνεχιστεί, ενώ η βουλευτής του Νομού Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη τόνισε ότι τα παιδιά έχουν αναφαίρετο δικαίωμα που εμείς σαν Έλληνες το έχουμε διεκδικήσει για όλες τις χώρες και στα Χανιά γίνονται τέτοια μαθήματα για διάφορες γλώσσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα