28 Μαρτίου 2024 / 10:40 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:40 πμ

Κινδυνεύουν άμεσα 73.000 φορολογούμενοι με πλειστηριασμούς για χρέη στην Εφορία

από fimotro

Η κόλαση των πλειστηριασμών επιστρέφει καθώς  η Εφορία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 17.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και κινδυνεύουν άμεσα 73.000 φορολογούμενοι.

Οπως αναφέρουν τα «Νέα» πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν φόρους, τέλη και φοροπρόστιμα πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας.Όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη εάν δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν από την Πρωτομαγιά να βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ όσο όσο.

Σημειώνεται ότι το 2016 έγιναν μόνο 11 πλειστηριασμοί και άλλοι 9 το 2017. Οι φορολογικές Αρχές έχουν από περυσι έτοιμα 16.789 προγράμματα πλειστηριασμών που δεν εκτελέστηκαν.

Τα δικαστικά τμήματα των εφοριών έχουν πάρει φωτιά και επιβάλλουν με ρυθμό πολυβόλου τα αναγκαστικά μέτρα στους οφειλέτες. Πάνω από 4.100 υποθήκες σε ακίνητα οφειλετών ενέγραψαν πέρυσι οι εφοριακοί. Πολλοί από αυτούς τους φακέλους θα οδηγηθούν σε πλειστηριασμό.

Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου που θα εκποιούνται θα είναι η εμπορική αξία η οποία θα προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα