28 Μαρτίου 2024 / 3:21 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:21 μμ

Ν. Παππάς: Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος, αλλά μια διάταξη

από fimotro

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η κυβέρνηση ετοιμάζει την πρωτοβουλία για τη Δευτέρα, με τον Νίκο Παππά να επισημαίνει μιλώντας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ, ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά κρίνονται.
Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε βολές κατά της Ν.Δ. λέγοντας ότι με τη στάση της έστειλε μήνυμα εγγύησης της αεροπειρατείας. Μίλησε επίσης για κλειστό κλαμπ καναλαρχών και σημείωσε ότι αυτό το καθεστώς δεν θα συνεχιστεί. «Δεν έχουν θέση αυτή τη στιγμή οι εκκλήσεις περί παραίτησής μου», είπε ο κ. Παππάς και σημείωσε ότι στο διαγωνισμό που έγινε υπήρξαν τα πιο αυστηρά κριτήρια.
Ο υπουργός Επικρατείας υπεραμύνθηκε του αδιάβλητου του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας για την ανάγκη να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο. «Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με αυτό θα πορευθούμε, η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική» σημείωσε. «Οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος τηλεοπτικών πιέσεων» τόνισε. Επανέλαβε μάλιστα ότι τα κριτήρια του διαγωνισμού που έγινε ήταν αυστηρά και ποιοτικά, αλλά και δικλείδες ασφαλείας σε θέματα διαφάνειας και παρουσίασης όλων των απόψεων. «Οι νυν καναλάρχες είναι καναλάρχες λόγω της πετυχημένης αεροπειρατείας. Οι νέοι καναλάρχες είναι καναλάρχες επειδή πορεύθηκαν με τους κανόνες που όρισε η Πολιτεία» συνέχισε. Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει, «θα ήταν λάθος να γυρίσουμε απλά στα γραφεία μας» τόνισε χαρακτηριστικά. Για το δικό του πολιτικό μέλλον, επανέλαβε ότι βρίσκεται στη θέση του υπουργού με την ψήφο του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν είναι ενός υπουργού, αλλά συλλογικές.
Οι δικαστές του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκριναν με ψήφους 14 έναντι 11 αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Η αλήθεια είναι ότι, πέραν του άρθρου 2Α, ο νόμος παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Κατηγορεί επίσης τη Νέα Δημοκρατία ότι «δεν έχει καταλάβει ότι αυτόν τον τόπο τον κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις».
Η Ολγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο» και εξαπέλυσε βολές κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, βεβαίωση προσωρινής άδειας θα πρέπει να πάρει όποιος θέλει να εκπέμπει μέχρι να υπάρξει αδειοδότηση από το ΕΣΡ. Την προσωρινή άδεια για να την πάρει, θα πρέπει να πληρώσει και να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις για απασχόληση, υποδομές και πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα