29 Μαρτίου 2024 / 10:06 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:06 πμ

Περίπου 400 εργαζόμενοι αποχώρησαν από την Eurobank με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

από fimotro

Με επιτυχία ολοκληρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για περίπου 400 εργαζόμενους της Eurobank, το οποίο ίσχυε μέχρι και την Παρασκευή, ωστόσο όπως όλα τα αντίστοιχα προγράμματα συνεχίζει να παραμένει ανοικτό για μικρό χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα έδινε υψηλή αποζημίωση, η οποία κλιμακώνονταν με κριτήρια την ηλικία των εργαζομένων, τον τόπο εργασίας και τον αριθμού των τέκνων ενώ προσέφερε δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για 5 χρόνια από το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Την υψηλότερη αποζημίωση λαμβάνουν όσοι είναι άνω των 55 ετών, οι οποίοι εφόσον αποδεχθούν το πρόγραμμα, θα λάβουν 50 μισθούς. Το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά 30% για όσους απασχολούνταν, την 1 Ιανουαρίου, εκτός της Περιφέρειας Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης. Ως πλαφόν ορίστηκαν οι 180 χιλ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, παρείχε προσαύξηση κατά 30% επί του ποσού που προκύπτει, βάσει ηλικίας, για όσους απασχολούνταν εκτός της Περιφέρειας Αττικής και Νομού Θεσσαλονίκης κατά την 01.01.2018. Η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά δύο μισθούς για κάθε ένα παιδί ηλικίας ως 22 ετών, ενώ προσφέρεται για όσους αποδεχθούν το πρόγραμμα δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για πέντε χρόνια.

Η δυνατότητα αναγκαστικής άδειας

Το πρόγραμμα παρείχε και τη δυνατότητα διετούς ή τριετούς άδειας από την εργασία (sabbatical) μετ΄ αποδοχών. Στην περίπτωση επιλογής της διετούς άδειας οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το μισθό αναφοράς, όπως ίσχυε τον Δεκέμβριο του 2017. Επίσης θα καταβάλλονται στους ασφαλιστικούς φορείς οι εργοδοτικές εισφορές. Στη λήξη της διετούς άδειας οι εργαζόμενοι θα λάβουν τέσσερις μικτούς μισθούς.

Αν κάποιος εργαζόμενος επιλέξει την τριετή άδεια θα λαμβάνει το 66% του μισθού του και παράλληλα η τράπεζα θα καταβάλει τις εργοδοτικές εισφορές που αναλογούν για όλη την τριετία. Στη λήξη θα καταβληθούν τέσσερις μισθοί ως οικειοθελής αποζημίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα