28 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ

FAZ: Η Ελλάδα πήρε την υποδόση, αλλά δεν θα καταφέρει να βγει από την κρίση

από fimotro

Στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung στις οικονομικές της σελίδες και σημειώνει ότι «η ελπίδα της αριστερής κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι τελικά θα καταφέρει να εξέλθει από την κρίση και ότι με φρέσκα δάνεια θα ακολουθήσει μια κυβερνητική πολιτική της αρεσκείας της, δεν ευοδώθηκε.
Τα νέα χρήματα θα πρέπει κατά κύριο λόγο να δοθούν για να πληρωθούν προμηθευτές της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι για την ελληνική οικονομική και κοινωνική πολιτική. Ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα θα έλθουν και πάλι εκπρόσωποι των δανειστών για να συζητήσουν για τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Επιπλέον στις Βρυξέλλες ο δημόσιος προϋπολογισμός για το 2017 τίθεται στο μικροσκόπιο.»
Το άρθρο επικαλείται δημοσιεύματα της «Καθημερινής» σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προβεί σε διορθώσεις του προϋπολογισμού αλλά από τον ερχόμενο χρόνο σκοπεύει να εισαγάγει ένα κοινωνικό βοήθημα για τους φτωχότερους Έλληνες. Τέλος αναφέρεται στον προβληματισμό που υπάρχει για το εάν το αφορολόγητο θα πρέπει να μειωθεί στα 5.000 ευρώ ενώ καταλήγει με την αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και στο γεγονός ότι πολλοί Έλληνες δεν μπορούν πλέον να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα