19 Απριλίου 2024 / 6:20 πμ
19 Απριλίου 2024 / 6:20 πμ

Ηλεκτρονικό βραχιολάκι στους εργαζόμενους έβαλε η Amazon

από fimotro

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη ότι η Amazon έχει βάλει ηλεκτρονικά βραχιολάκια στους εργαζόμενους της ώστε να ελέγχει κάθε τους κίνηση. 

«Η Amazon έχει επαξίως κερδίσει ήδη τη φήμη της εταιρείας που μετατρέπει τους, πενιχρώς αμειβόμενους, εργαζόμενους της σε ανθρώπινα ρομπότ που δουλεύουν στο πλευρό πραγματικών ρομπότ, εκτελώντας επαναληπτικές μηχανικές κινήσεις στο πακετάρισμα στον λιγότερο δυνατό χρόνο», γράφει χαρακτηριστικά η La Repubblica.

Η Amazon δεν είναι πρώτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοί της.

Στα καταστήματα της Amazon στο Καστέλ Σαν Τζοβάνι στην Ιταλία, οι εργαζόμενοι είχαν απεργήσει την Black Friday διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας και τις χαμηλές αμοιβές. Μια δεύτερη απεργία έγινε στις 20 Δεκεμβρίου.

Η απάντηση της Amazon μετά και τις πικρίσεις που δέχθηκε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζεντιλόνι ήταν:  «Σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμεθα σεβόμαστε με αυστηρότητα όλους τους κανονισμούς στον τομέα της εργασίας. Για τις ευρεσιτεχνίες οποίες απαιτούνται πολλά έτη για να εγκριθούν και δεν αντανακλούν αναγκαστικά τις τρέχουσες εξελίξεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Τα τελευταία 20 χρόνια ο όμιλος έχει εισάγει διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες για να υποστηρίξει τους εργαζόμενους μας στη διάρκεια του ωραρίου τους και για να καταστήσει πιο εύκολες και αποτελεσματικές τις διαδικασίες της εργασίας τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα