20 Απριλίου 2024 / 3:37 πμ
20 Απριλίου 2024 / 3:37 πμ

Επιτέλους είδαμε μπασκετάρα από τον φετινό Ολυμπιακό…

από fimotro

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι με την Φενέρ ο Ολυμπιακός. Κυριολεκτικά την διέλυσε από το πρώτο λεπτό φέρνοντας ηρεμία στην ομάδα μετά από πολύ άσχημες εμφανίσεις. Πολύ μεγάλη εμφάνιση από τους ερυθρόλευκους που ισοπέδωσαν την Φενέρ με 95-70! Ο κόσμος υποστήριξε τον Σφαιρόπουλο στην αρχή τους ματς και δικαιώθηκε γιατί μετά από μήνες κοούτσαρε σωστά την ομάδα.

Μετά τις βαριές ήττες, όπως είχε συμβεί και με την Μακάμπι, οι «ερυθρόλευκοι» θύμισαν… άλλη ομάδα στο σπίτι τους, κυριάρχησαν απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, τους έπιασαν στη 2η θέση με ρεκόρ 14-7 κι έχουν το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία έχοντας κάνει το 2Χ2. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προερχόταν από πέντε σερί νίκες στη διοργάνωση και αυτή του Σφαιρόπουλου από δύο ήττες. Τρομερό 13/17 τρίποντα από τους «ερυθρόλευκους».

Υπενθυμίζεται πως την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός έχει αποστολή στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης (9/2) για την 22η αγωνιστική.

«Ονειρεμένο» ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό με τους Έλληνες να τον παίρνουν από το χέρι. Η διαφορά μεγάλωσε εξαρχής (18-9, στο 5′), ενώ εκτοξεύτηκε χάρη σε τρίποντα των Σπανούλη-Μάντζαρη (31-13). Τελικά, η μουδιασμένη «Φενέρ» μείωσε σε 34-18 στο φινάλε του δεκαλέπτου που έληξε με τον Σπανούλη να έχει 14 πόντους χωρίς χαμένο σουτ και τον Ολυμπιακό να μετρά 5/6 τρίποντα και κανένα λάθος.

Διαφορετικό ήταν το «προφίλ» της δεύτερης περιόδου, με το second unit του Ολυμπιακού να μην ανταποκρίνεται και την Φενέρμπαχτσε να το εκμεταλλεύεται χάρη στον εντυπωσιακό Ντίξον (13π.). Οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν σκορ μόνο πίσω από τα 6.75 (8/10 3π.) την ώρα που η τουρκική ομάδα κυριαρχούσε στα επιθετικά ριμπάουντ (9 στο 20′) και μείωσε σε 45-36 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Σφαιρόπουλου… αποκατέστησε την τάξη (54-40 στο 23′), ενώ είχε απαντήσεις με μπροστάρη τον Στρέλνιεκς στο συνεχιζόμενο κρεσέντο του Ντίξον (67-48, στο 28′). Το δεκάλεπτο έκλεισε με καλάθι του Ρόμπερτς για το +17 (71-54).

Ο ΜακΛιν πρωταγωνίστησε σε highlight ευστοχώντας σε τρίποντο, με το οποίο η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (81-59, στο 34′). Tίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει σε ψηλό τέμπο και έφτασε στην εντυπωσιακή νίκη με 95-70.

Τα δεκάλεπτα: 34-18, 45-36, 71-54, 95-70

O MVP: Ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο κατάλληλο timing και βοήθησε την ομάδα του να βάλει τις βάσεις από νωρίς, ενώ τέλειωσε το ματς με 19 πόντους και 3 ασίστ.

Ο Σκληρός: Έπειτα από ένα διάστημα άσχημων εμφανίσεων, ο Γιάνις Στρέλνιεκς επέστρεψε στις επάλξεις με 19 πόντους, 4/4 3π. και 3 ασίστ. Πολύ καλός και ο Πρίντεζης με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Πάλευε μόνος ο Μπόμπι Ντίξον (24π., με 6/11 3π.) για την Φενέρμπαχτσε.

Ο Αόρατος: Ο Νικολό Μέλι πήρε χρόνο από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Ο Πεσμένος: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Μπραντ Ουαναμέικερ που είχε 7 πόντους με 2/7 σουτ και 3 λάθη.

Η Στιγμή: Μπορεί να έχτισε εντυπωσιακή διαφορά στην πρώτη περίοδο, αλλά ο Ολυμπιακός… καθάρισε το ματς με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η «Φενέρ» είχε πλησιάσει στο -9, αλλά οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι με μπροστάρηδες Σπανούλη-Στρέλνιεκς κι έκαναν εύκολο το έργο τους.

Η Γκέλα: Η παρουσία της Φενέρμπαχτσε, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του «Ζοτς» μπήκε… υπνωτισμένη στο παρκέ του ΣΕΦ και αναγκάστηκε να κυνηγά από το πρώτο λεπότ.

Η Διαιτησία: Λαμόνικα, Λοτερμόζερ και Περούγκα απέφυγαν τα σοβαρά λάθη στις δύο πλευρές, ενώ η εξέλιξη του αγώνα τούς επέτρεψε να περάσουν ουσιαστικά απαρατήρητοι.

Η Εξέδρα: Πολύ «ζεστή» ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ που ήταν σχεδόν γεμάτο και είχε παλμό από νωρίς, αφού άλλωστε οι παίκτες του Σφαιρόπουλου… παρέσυραν τον κόσμο με τον ενθουσιασμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα