18 Απριλίου 2024 / 10:30 μμ
18 Απριλίου 2024 / 10:30 μμ

Φεύγουν οι πλούσιοι από το Λονδίνο

από fimotro

Οι πλούσιο Λονδρέζοι φεύγουν από την πόλη, καθώς οι νέοι φόροι καθιστούν ακριβές τις κληρονομιές και τις επενδύσεις, την ώρα που το Brexit οδηγεί τους πλούσιους Ευρωπαίους που ζουν στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Έτσι, όπως μεταδίδει το Bloomberg, το χρηματοοικονομικό κέντρο της Βρετανίας έρχεται στην ίδια κατηγορία με το Λάγκος και την Κωνσταντινούπολη, όπου επίσης σημειώνεται καθαρή εκροή πλουσίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Global Wealth Migration Review.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 5.000 άτομα υψηλής καθαρής αξίας αποχώρησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 ενώ στη χώρα έφθασαν μόλις 1.000 άτομα.

Η «απώλεια» εύπορων ατόμων αποτελεί συνήθως ένδειξη προβλήματος στην πολιτική οικονομία μιας χώρας, καθώς οι πλούσιοι είναι συνήθως οι πρώτοι που φεύγουν επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Στις πόλεις που είδαν σημαντική εισροή ατόμων υψηλής καθαρής αξίας περιλαμβάνονται το Όκλαντ, το Ντουμπάι, το Μοντρεάλ, η Νέα Υόρκη, το Τελ Αβίβ και το Τορόντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα