28 Μαρτίου 2024 / 10:53 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:53 μμ

Είδηση θα ήταν εαν θα κέρδιζε ο Σφαιρόπουλος!

από fimotro

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την κυριαρχία του απέναντι στον Ολυμπιακό και στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε 68-61 και πλέον έφτασε τις πέντε σερί νίκες σε «αιώνιο» ντέρμπι, μετρώντας από πέρυσι.

Πολύ καλύτεροι σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια τους μακριά από το ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος έμειναν από λύσεις, λόγω των πολλών φάουλ που είχαν φορτωθεί και με την ενεργοποίηση του Ρίβερς από την άλλη, το «τριφύλλι» έφτασε στο ροζ φύλλο και παράλληλα διατήρησε το αήττητο ύστερα από 14 αγωνιστικές.

Ο Αμερικανός ήταν και πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές με 16 πόντους, ενώ εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Λεκαβίτσιους με 12. Από την ομάδα του Πειραιά, που έπεσε στο 10-4 στην Α1, ξεχώρισε ο Πρίντεζης με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τον Παπανικολάου να είχε 11 και τον Σπανούλη 10.

Το ματς

Με τους Σίνγκλετον, Γκιστ, Γκάμπριελ, Ντένμον και Καλάθη ξεκίνησε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με μεγάλη διάθεση για άμυνα στο παιχνίδι, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να περνάει σχεδόν αμέσως τον ΜακΛίν στο παρκέ, καθώς διαπίστωσε από την πρώτη φάση, δυσκολία με τον Σέρβο σέντερ. Ο Αμερικανός μπήκε ορεξάτος και χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα, έστειλε τους Πειραιώτες στο +7 (1-8). Οι «πράσινοι» επέμεναν άστοχα από την περιφέρεια, αλλά οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ, πηγαίνοντας με τον Πρίντεζη στο +10 (3-13), στα μισά. Η αστοχία του «τριφυλλιού» συνεχιζόταν, με τον Ολυμπιακό να μην επηρεάζεται ούτε από τα γρήγορα τρία φάουλ του ΜακΛίν (τέθηκε νοκ άουτ) και κάνοντας «πάρτι» στα επιθετικά ριμπάουντ πήγε στο +11 (7-18) με τον υπαρχηγό του. Πάνω από 8:30’’ χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για το πρώτο εύστοχο σουτ εντός πεδιάς, καθώς όλο αυτό το διάστημα σκόραρε μόνο με βολές, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν την κατάσταση μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (11-20).

Ο Ολυμπιακός είχε τη ηνία του ματς μέσα από την καλή του άμυνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και παρά την απουσία των Σπανούλη-Πρίντεζη, ο Γουίλτζερ έδινε λύσεις για το νέο +10 (15-25). Με τους Λεκαβίτσιους και Βουγιούκα, ο Παναθηναϊκός «φρέναρε» τους «ερυθρόλευκους» (20-25), με τον ρυθμό του ντέρμπι να πέφτει κι αυτός κατακόρυφα από εκείνο το σημείο και έπειτα. Οι Πειραιώτες έχασαν εντελώς την επαφή τους με το καλάθι, με τους «πράσινους» να μην ήταν σε θέση να εκμεταλλευτούν τα γρήγορα πέντε ομαδικά φάουλ των αντιπάλων τους, καθώς ήταν πολύ άστοχοι από τη γραμμή των βολών (24-27). Στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου πήρε… μπρος το παιχνίδι, με καλάθια εκατέρωθεν (Γκιστ από τη μία, Πρίντεζη από την άλλη), με τον Ολυμπιακό να συντηρεί το προβάδισμά του μέχρι το τέλος (30-32).

Στην πρώτη επίθεση του δευτέρου μέρους ο Παπανικολάου έστειλε τον Ολυμπιακό στο +5 (30-35). Ωστόσο, στη συνέχεια οι Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν έκαναν το τέταρτο προσωπικό του φάουλ, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη συγκέντρωσή τους και με τον Ρίβερς να παίρνει… μπρος, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα 6-0 και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο παιχνίδι (36-35), στο 23’! Οι Πειραιώτες βρήκαν λύσεις ξανά μέσα από την άμυνά τους και με ένα δικό τους 6-0 πέρασαν μπροστά (36-41), στα μισά και χάρη στον Παπανικολάου διατηρούσε το προβάδισμα (40-44), μέχρι το 27’. Εκεί, ο Παππάς άρχισε να «ζεσταίνεται» και το «τριφύλλι» προσπέρασε για άλλη μία φορά (48-46), κλείνοντας και το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ του 50-48.

Με το καλάθι του Ρίβερς στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +4 (52-48), με τον Ρόμπερτς από την άλλη να μην επιτρέπει την κατάσταση να ξεφύγει (54-52), προσωρινά. Κι αυτό γιατί, ο Μήτογλου με τον Αμερικανό των «πράσινων» ήταν αρκετά «καυτοί» και έτσι η διαφορά ξέφυγε στο +8 (61-53), στο 34’. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε με τον Πρίντεζη (61-56), αλλά στη συνέχεια έδειχνε να μένει εντελώς από δυνάμεις, με το «τριφύλλι» από την άλλη να πατάει το γκάζι και να ξεφεύγει στο +9 (65-56), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Ο Πρίντεζης πάλευε σχεδόν μόνος του για τους «ερυθρόλευκους» μειώνοντας για λίγο (65-60), αλλά οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν βάλει το νερό στο αυλάκι και με μπροστάρη τον Καλάθη διαφύλαξαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πήραν τη νίκη με το τελικό 68-61.

Πηγή:sport-fm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα