20 Απριλίου 2024 / 7:21 μμ
20 Απριλίου 2024 / 7:21 μμ

Το Facebook δημοσιεύει πώς διαχειρίζεται τις πληροφορίες μας

από fimotro

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη δημοσίευση για πρώτη φορά των αρχών προστασίας της ιδιωτικής ζωής και την κυκλοφορία εκπαιδευτικών βίντεο, για να βοηθήσει τους χρήστες να ελέγξουν ποιος έχει πρόσβαση στις πληροφορίες τους, καθώς προετοιμάζεται για την έναρξη ενός σκληρού νέου ευρωπαϊκού νόμου περί προστασίας δεδομένων.

Τα βίντεο θα δείξουν στους χρήστες πώς να διαχειριστούν τα δεδομένα που το Facebook χρησιμοποιεί για να παρουσιάζει διαφημίσεις, πώς να διαγράφουν παλιές δημοσιεύσεις και τι γίνεται με τα δεδομένα, όταν οι χρήστες διαγράφουν τον λογαριασμό τους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Erin Egan, επικεφαλής υπεύθυνη προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το Facebook, που έχει περισσότερους από 2 δισ. χρήστες παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι δεν είχε δημοσιεύσει ποτέ στο παρελθόν αυτές τις αρχές, που είναι οι κανόνες στο πώς διαχειρίζεται η εταιρεία τις πληροφορίες των χρηστών.

Οι ανακοινώσεις, σύμφωνα με το Reuters, είναι σημάδι των προσπαθειών για την προετοιμασία της εταιρείας πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει, στις 25 Μαΐου, τη μεγαλύτερη αναθεώρηση των κανόνων για την προστασία προσωπικών δεδομένων από τη γέννηση του ίντερνετ.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, θα απαιτείται από τις εταιρείες να αναφέρουν παραβιάσεις δεδομένων μέσα σε 72 ώρες, καθώς και να επιτρέπουν στους πελάτες να εξάγουν τα δεδομένα τους και να τα διαγράφουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα