28 Μαρτίου 2024 / 4:49 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:49 μμ

Τουρκικά ΜΜΕ: Θερμό επεισόδιο στα Ίμια με τον Καμμένο!…

από fimotro

Όπως μεταδίδει η hurriyet ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρεμποδίστηκε σήμερα από το να προσεγγίσει τα Ίμια προκειμένου να ρίξει στεφάνι στην μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Τουρκικής εφημερίδας, η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε την προσέγγιση του Ελληνικού σκάφους ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για το θέμα τοποθετήθηκε ήδη ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου ο οποίος σημείωσε «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».

Η ελληνική κανονιοφόρος έγινε αντιληπτή και ένα τουρκικό σκάφος επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της. Με έναν ελιγμό η ελληνική κανονιοφόρος εξουδετέρωσε την πρόθεση του τουρκικού σκάφους με αποτέλεσμα η ρίψη στεφάνου να γίνει κανονικά και ακριβώς στο σημείο που έπεσε το μοιραίο ελικόπτερο. Στη συνέχεια η κανονιοφόρος αποχώρησε. Σύμφωνα με τα σήματα που είχαν φθάσει στον θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ φαίνεται πως σε μεγάλη απόσταση έπλεε μία τουρκική φρεγάτα η οποία όμως ποτέ δεν ενεπλάκη ούτε επιχείρησε να πλησιάσει. Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο twitter 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα