19 Απριλίου 2024 / 11:52 πμ
19 Απριλίου 2024 / 11:52 πμ

Φαγοπότι, φατρίες και καψώνια στην ΕΡΤ από… Ταγματάρχη που θυμίζουν στρατόπεδο!!!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Μετά τη χθεσινή ανάρτηση για τα όσα διαδραματίζονται στο ραδιομέγαρο με τίτλο: «Προς Μαξίμου: δίωξτε τη σαβούρα από την ΕΡΤ» ,είπα να μην ασχοληθώ άλλο. Τα μηνύματα όμως που πήρα από συναδέλφους του ραδιομεγάρου με αναγκάζουν να ασχοληθώ και πάλι.

Μέσα στο κτήριο υπάρχει τόση βρωμιά που δύσκολα μπορεί να καθαρίσει, ακόμη και με παρέμβαση του «Ηρακλή».

Όλοι γνωρίζουν, ότι η ΕΡΤ ήταν η αγελάδα και το φερέφωνο της κάθε κυβέρνησης. Υπηρετώντας κάποιες δεκαετίες, έχω προσωπική γνώση λειτουργίας του φορέα, και τον τρόπο διοίκησης από τους εκάστοτε αξιωματούχους που έπαιρναν το πηδάλιο της ΕΡΤ για να την αναμορφώσουν και να την οδηγήσουν στην κορυφή. Ακόμα και σήμερα, πολλούς συναδέλφους και φίλους τους θυμάμαι με τα μικρά τους ονόματα.

Το μεγάλο πρόβλημα της ΕΡΤ ήταν η ανικανότητα των κυβερνήσεων, να επιλέξουν ικανά πρόσωπα να ηγηθούν του δημόσιου φορέα, αγνοώντας τους εργαζόμενους και να συνεργαστούν μαζί τους. Πάντα τους έβλεπαν σαν εχθρούς και ανίκανους.

Τα κριτήρια επιλογής των προσώπων ήταν κυρίως κομματικά η ρουσφετολογικά και άσχετα με το αντικείμενο. Αυτά τα άτομα και κυρίως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος που ήταν και ο ηγεμόνας της ΕΡΤ, έφερνε δικούς του ανθρώπους η δημιουργούσε «κλίκες» μέσα στην ΕΡΤ για να ελέγχει την κατάσταση. Απώτερος σκοπός να τα «οικονομήσουν» και να φύγουν. Όποιοι τολμούσαν να αντιδράσουν η διοίκηση τους καρατομούσε. Λίγες είναι οι εξαιρέσεις διοικήσεων που τίμησαν την ΕΡΤ.

Μπορεί στον φορέα να υπάρχουν επιτροπές ελέγχου για αγορά η παραγωγή προγράμματος, αλλά αυτές είναι διορισμένες από τον διευθύνοντα σύμβουλο και υπακούουν τυφλά στις εντολές του. Όποιος αντιδρά απομακρύνεται. Ο νυν διευθύνων σύμβουλος δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Έφερε έναν δικό του άνθρωπο στη γενική διεύθυνση προγράμματος και έκαναν τη διανομή της παραγωγής, αφού διόρισε σε θέσεις κλειδιά δικά του πρόσωπα η ανίκανα.

Αν ερευνήσετε ποιοι πήραν τις εκπομπές θα καταλάβαιτε πως μοιράζεται η πίτα. Βέβαια θα μου πείτε ότι ο Ταγματάρχης από μια ελλειμματική ΕΡΤ την έκανε πλεονασματική. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και μπορούμε να το συζητήσουμε. Είναι το ίδιο πλεόνασμα που έχει και η κυβέρνηση. Είναι το δόλωμα στο Μαξίμου!

Παλαιότερα, η ΕΡΤ δαπανούσε περίπου γύρω στα 70 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα τα οποία διαχειριζόταν εν λευκώ ο διευθύνων σύμβουλος. Τώρα μην μου πείτε ότι υπάρχει έλεγχος από το ΔΣ γιατί θα είμαστε για γέλια. Αντίστοιχα ο προϋπολογισμός για την γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης δεν ξεπερνούσε τα 20 εκατ.

Με κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οι άνθρωποι που πήγαν στην ΕΡΤ, κατάλαβαν γρήγορα πως γινόταν το «φαγοπότι», και μείωσαν στο μισό τον προϋπολογισμό του προγράμματος στα 35 εκατ. και πήγαν στα 37 εκατ. περίπου τα χρήματα για ειδήσεις και ενημέρωση.

Η απομάκρυνση λοιπόν το Σταύρου Καπάκου γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης έναν στόχο έχει. Να μην μπερδεύεται κανένας στα πόδια του διευθύνοντος. Τώρα αν η απομάκρυνση έγινε με δικαστικό κλητήρα η με διαταγή του διοικητή του …Τάγματος, αυτό ποσώς ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό. Δείχνει όμως την ποιότητα του …διοικητή και τους αξιωματούχους του ΔΣ με το 4-1, πόσο υποταγμένοι είναι στο διοικητή!!! Η σαβούρα από το ραδιομέγαρο πρέπει να φύγει άμεσα.

Πριν από κάποια χρόνια, ανώτατο στέλεχος που έφτασε στην ΕΡΤ, ήρθε με διαμαρτυρημένη επιταγή κάποιων εκατομμυρίων. Μόλις μπήκε στο πνεύμα από τους συνεργάτες του, αγόρασε πρόγραμμα ανεξέλεγκτα και έτσι έβγαλε τις υποχρεώσεις του.

Οι ρόλοι διοίκησης-υπηρεσιών της ΕΡΤ και του διευθύνοντος συμβούλου, είναι διακριτοί. Αλλά όπως γράψαμε και χθες, ο διευθύνων, ως νέος «Άλιεν» του διαστήματος, με μια κλειστή ομάδα από «γιουσουφάκια» έχει πάρει όλες τις αρμοδιότητες εξουσίας και τα μέλη του ΔΣ να βρίσκονται στην αγκαλιά του «Μορφέα». Όσο παραμένει η παρούσα διοίκηση στην ΕΡΤ το ραδιομέγαρο θα βουλιάζει κάθε μέρα και περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα