28 Μαρτίου 2024 / 12:23 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:23 μμ

Μετά την απόφαση του ΣτΕ ο σαρωτικός ανασχηματισμός

από fimotro

Ακόμα πιο σαρωτικό ανασχηματισμό από αυτούς που έχουν γραφτεί στα ρεπορτάζ των εφημερίδων, ετοιμάζεται να κάνει σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρά τις πληροφορίες όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των κυβερνητικών αλλαγών, αλλά θα προχωρήσει σε πολύ σημαντικές με στόχο την κατά 50% ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου! Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανασχηματισμό με μεγάλες εκπλήξεις που θα κάνει πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά να χάσουν τον ύπνο τους, αφού δεν πρόκειται να ξαναδούν υπουργική καρέκλα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός πριν από την Πέμπτη και αυτό διότι μέχρι αργά αύριο το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου θα περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ. Εάν δεν βγει απόφαση ούτε αύριο Τετάρτη τότε ο πρωθυπουργός θα μεταθέσει για μερικές ημέρες τις αποφάσεις για τις αλλαγές, έχοντας συγκεκριμένο πλάνο το οποίο έχει αποφασίσει από τώρα.

Και ενώ στην κυβέρνηση υπουργοί έχουν κατεβάσει τα στιλό περιμένοντας να δουν τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη δεύτερη αξιολόγηση φαίνεται να μην πηγαίνουν καλά. Οι δανειστές κατήλθαν στο πεδίο των συζητήσεων με σημαντικές απαιτήσεις, πιθανόν και για νέα μέτρα και πάντως με θέσεις που η ελληνική πλευρά θεωρεί ακραίες. Ουδείς μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αυτών, ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης, τα μέτρα που θα συμφωνηθούν τελικά, ακόμα κι αν θα υπάρξει συμφωνία τελικά, κατά ορισμένες πηγές! Η αίσθηση πάντως ότι η τρόικα ζητά αλλαγές υπουργών (τουλάχιστον για την περίπτωση του Πάνου Σκουρλέτη φαίνεται να είναι διάχυτη αυτή η εντύπωση) έχει προκαλέσει τριγμούς στο κυβερνών κόμμα και πλήττει περαιτέρω το κύρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε όλες πάντως τις περιπτώσεις κρατήστε την πληροφορία. 1στους 2 υπουργούς είτε θα φύγουν από την κυβέρνηση είτε θα αλλάξουν υπουργεία! Χαμός δηλαδή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα