29 Μαρτίου 2024 / 1:33 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:33 πμ

Μεγάλη ζήτηση για το ομόλογο της Alpha Bank

από fimotro

Προσφορές άνω των 2,3 δισ. ευρώ έχει δεχτεί ήδη η  Alpha Bank στο βιβλίο προσφορών για το πενταετές καλυμμένο ομόλογο, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, το αρχικό guidance για το επιτόκιο διαμορφώνεται στο εύρος μεταξύ 2,75% και 2,875%. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πού θα «κλειδώσει» το κόστος της έκδοσης, δεδομένης και της υψηλής υπερκάλυψης.

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει εντός της ημέρας και θα ακολουθήσει η οριστική τιμολόγηση της έκδοσης.

Το IFC, μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, μεταξύ των μεγάλων επενδυτών που συμμετέχουν στην έκδοση, με τις πληροφορίες να το φέρουν να συμμετέχει με κεφάλαια άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Το premarketing της έκδοσης έχουν διενεργήσει οι JP Morgan, Citigroup, Barclays, Commerzbank και Natwest. Παρουσιάσεις διενεργήθηκαν σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά κέντρα, απευθυνόμενες κατά κύριο λόγο σε επενδυτικά κεφάλαια τα οποία τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών.

Σημειώνεται ότι έχουν προηγηθεί δύο τριετείς εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών από Εθνική και Eurobank, με επιτόκιο 2,9% και 2,98% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα