19 Απριλίου 2024 / 3:11 πμ
19 Απριλίου 2024 / 3:11 πμ

Το κεντρώο προφίλ που χτίζει ο Κυριάκος, το γκρεμίζει σε μια ημέρα ο Άδωνις!

από fimotro

Mitsotakis GeorgiadisΌταν ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δώσει τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ στον Άδωνι Γεωργιάδη, οι σκεπτόμενοι κεντροδεξιοί Νεοδημοκράτες είχαν πολλές ενστάσεις. “Πως είναι δυνατόν να δίνεις τη θέση του αντιπροέδρου σε έναν υποψήφιο που προέρχεται από άλλο κόμμα, πήρε μόλις 12% και με τρομερή δυσκολία μάζεψε τις απαραίτητες υπογραφές, αποκλείοντας από τις θέσεις των αντιπροέδρων τον Α. Τζιτζικώστα που πήρε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό και δεν σε πολέμησε στο δεύτερο γύρο;” ρωτούσαν οι μετριοπαθείς Νεοδημοκράτες που είχαν καταλάβει ότι ο πανούργος Άδωνις Γεωργιάδης είχε δεσμεύσει τον Μητσοτάκη ανταλάσσοντας την υποστηριξή του στον δεύτερο γύρο με τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, βάζοντας μάλιστα και τον Σαμαρά στο… κόλπο, επικαλούμενος ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλει τον Άδωνι σε θέση Νο2 στη Νέα Δημοκρατία!

Η βρώμικη δουλειά

Η αλήθεια είναι ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο μοναδικός, ή σχεδόν ο μοναδικός βουλευτής που δέχεται να κάνει όλη τη… βρώμικη δουλειά. Να βγαίνει δηλαδή στα τηλεπαράθυρα και να αλληλοϋβρίζεται σε προσωπικό επίπεδο με τους πολιτικούς του αντιπαλους χρησιμοποιώντας όρους της εμφυλιοπολεμικής Ελλάδας. Κανένας άλλος αξιοπρεπής βουλευτής της ΝΔ δεν θα δεχόταν να κάνει κάτι τέτοιο. Υπό την στενή λοιπόν κομματική έννοια του όρου, ο Ά. Γεωργιάδης κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και αυτό βολεύει τον Κ. Μητσοτάκη γιατί δεν αναγκάζεται ο ίδιος να πέφτει σε αυτό το χαμηλό πολιτικό επίπεδο.

Τον βολεύει όμως τον πρόεδρο της ΝΔ πραγματικά αυτό που κάνει ο Γεωργιάδης; Σε βάθος χρόνου όχι. Και η απόδειξη είναι αυτό που συνέβη χθες. Η ΝΔ βρέθηκε σε τρομερή αμηχανία καθώς τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την “αριστερή” Ελευσίνα προσπαθούσε να ρίξει τα ιδεολογικο-πολιτικά τείχη υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, αλλά αλήθειας και λαϊκισμού», η ΝΔ δεχόταν τα πυρά του ΚΚΕ ότι μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη προωθεί ακραίες αντιλήψεις και συμπεριφορές για την απαγόρευση των Κομμουνιστικών κομμάτων και τη φυλάκιση των κομμουνιστών!

Απολογείται η ΝΔ για τις εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις!

Η Νέα Δημοκρατία χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος, ενώ διευρύνει τη διαφορά της στις δημοσκοπήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να απολογείται καθώς προκλήθηκε ευθέως από τα κόμματα της Αριστεράς να πάρει θέση, με το μεν ΚΚΕ να τονίζει αναφορικά με τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ΝΔ ότι «το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της ΝΔ» και το ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «αποδοκιμάσει τις δηλώσεις της βουλευτή του κόμματός του». Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη αρκούνταν να σχολιάσουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι «δεν ασπαζόμαστε τέτοιες απόψεις» παίρνοντας έτσι αποστάσεις από τα λεγόμενα των δύο γαλάζιων στελεχών. Ωστόσο η ηγεσία της ΝΔ απέφυγε να τοποθετηθεί δημοσίως σε μια προσπάθεια το θέμα να φύγει από την επικαιρότητα και να ξεχαστεί.

Όπως είναι φυσικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε ο ίδιος να ανασκευάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση σε μια «ιστορικού τύπου συζήτηση» και σημειώνοντας ότι ουδέποτε είπε ότι θα πρέπει να φυλακίζονται ή να διώκονται στην Ελλάδα όσοι πιστεύουν στον κομμουνισμό. Τα πράγματα με την ιδιολογική ταυτότητα της ΝΔ θα είναι πολύ δύσκολα. Το θέμα με τον Άδωνι έφερε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς πολλοί στη ΝΔ αναρωτιόντουσαν κατά πόσο μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίσει το μετριοπαθές κέντρο με τέτοια ακραία ρητορική. Ορισμένοι συνέκριναν αυτές τις αναφορές, τις οποίες χαρακτήριζαν ακροδεξιές, με την επίσημη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θέλοντας επιπροσθέτως να δείξουν την ανακολουθία που υπάρχει έκαναν την αντιπαραβολή των δηλώσεων Γεωργιάδη με τα όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν, την ίδια στιγμή, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι διχάζει την κοινωνία.

Ο Α. Γεωργιάδης δεν είναι ένας απλός βουλευτής – αλεξιπτωτιστής που ήρθε από ένα άλλο κόμμα και έκανε καριέρα εξυβρίζοντας τους αντιπάλους του, επιστρέφοντας στα χρόνια του εμφυλίου, είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που στο μέλλον μπορεί να γίνει και αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης της ΝΔ! Είναι δυνατόν με τέτοια μυαλά ο Κ. Μητσοτάκης να χτίσει το άνοιγμα στον μεσαίο χώρο και στην εκλογική αυτοδυναμία; “Ήμαρτον” που λέει και ο Γιώργος Γεωργίου…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα